28 Δεκ 2008

Ζαχάρω: Κέντρο υγείας.Ενα στολίδι του τόπου,αλλά...

Από την παραμονή των Χριστουγέννων,ευρίσκομαι στην Ζαχάρω για να περάσω τα Χριστούγεννα.
Σήμερα 27-12-2008 απεφάσισα να επισκεφθώ το Κέντρο Υγείας.Βροχερή η ημέρα,ψιλόβρεχε από το πρωί.Παρόλη την βροχή το αποφάσισα.
Η κεντρική είσοδος κλειστή ,αλλά παρόλο το ψιλόβροχο κατεβήκα και το χάζευα.Πραγματικά το χάζευα.
Παραβρέθηκα στην τελετή της θεμελίωσης του,το καλοκαίρι του 2008 από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Πριν πέντε μήνες ήμουνα σε μια αλάνα, που ήταν τα παλαιά σφαγεία και πάνω σε ενα κομάτι μαρμάρου θεμελιώνονταν το μελλοντικό κέντρο υγείας του Δήμου Ζαχάρως.
Σήμερα,μετά από από πέντε μήνες,έτριβα τα μάτια μου.
Ενα θαυμάσιο κτίριο,πανέμορφο,και με εξαιρετικό περιβάλλοντα χώρο.
Τουλάχιστον εξωτερικά,όπως το είδα τέλειο.
Ενα κέντρο υγείας που προβλέπει χώρους περίλθαψης ηληκιωμένων,κάτι σπάνιο για τα κέντρα υγείας της χώρας,αλλά και τις πλέον απαραίτητες ειδικότητες ιατρικής.
Επιτέλους,ένα μακρόχρονο όνειρο των Ζαχαραίων γίνεται πραγματικότητα και η ενσάρκωση του υλοποιήθηκε από την επιμονή του Δημάρχου της Ζαχάρως .
Στον τίτλο όμως αυτής της ανάρτησης έγραψα και ένα "αλλά...".
Το αλλά ωφείλετε στο γεγονός ότι δεν επισκέφθηκα το κτίριο και εσωτερικά.
Ενα όμορφο εξωτερικά κτίριο δεν κάνει και το κέντρο υγείας,όπως και τα ράσσα δεν κάνουν τον παππά.
Για να λειτουργήσει ένα κέντρο υγείας θα πρέπει εσωτερικά να διαθέτει την απαραίτητη τεχνική υποδομή,τον απαράιτητο υλικό ιατρικό εξοπλισμό και προπάντων το εξειδικευμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.Αυτά τα απαραίτητα τα διαθέτει το κτίριο,ώστε να το θεωρήσω ότι αποτελεί κέντρο υγείας?
Δεν γνωρίζω,γιατί είδα μόνο το κτίριο εξωτερικά.Αλλά πιστεύω ότι θα είναι έτοιμο για λειτουργία,αφού όπως διάβασα από την εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ",τα εγκαίνια του είχαν ορισθεί για τις 14-12-2008,αλλά αναβλήθηκαν από τον Αβραμόπουλο εξαιτίας των επεισοδίων των αναρχικών στην Αθήνα.
Δηλαδή το κέντρο υγείας Ζαχάρως έχει εσωτερικά όλο τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό απλά υπόλειπονταν η πρόσληψη του προσωπικού.Κατά τα άλλα είναι όλα εν λειτουργία και για αυτό θα έκανε τα εγκαίνια τις 14-12-2008,αλλά του τα χάλασαν οι αναρχικοί.
Είναι έτσι?
Δεν ξέρω.
Εγώ πάντως δεν μπόρεσα να μπώ στο εσωτερικό του κτιρίου για να επιβεβαιώσω ότι το κτίριο μπορεί να λειτουργήσει την επομένη των εγκαινίων σαν κέντρο υγείας.