9 Απρ 2009

ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 18 ΜΑΪΟΥ : Η Κρήτη πάει Αθήνα...

Πρωτοβουλία για την προβολή των κρητικών προϊόντων, αναλαμβάνουν τα Επιμελητήρια των τεσσάρων Νομών της Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.
Πρόκειται για το «Πανόραμα κρητικών προϊόντων, τουρισμού και πολιτισμού» που θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 18 Μαΐου στο στάδιο Tae Kwon Do του Πειραιά σε μια προσπάθεια να προκαλέσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα Κρητικά προϊόντα, να προβληθούν οι πολιτιστικές αξίες της Κρήτης, ν’ αυξηθεί η επισκεψιμότητα τουριστών από όλη την Ελλάδα, ώστε να τονωθεί η τοπική αγορά.
Σε πρόσφατη συνάντησή τους οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ηρακλείου Νικήτας Δολαψάκης, Χανίων Βαγγέλης Σπανουδάκης, Ρεθύμνου Γιώργος Γιακουμάκης και Λασιθίου Νίκος Τζανόπουλος, αποφάσισαν ν’ αναλάβουν άμεσα δράσεις υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης για την προώθηση και την επιτυχημένη έκβαση της εκδήλωσης, που μπορεί να δώσει διέξοδο σε χιλιάδες επιχειρήσεις εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Με στόχο την κινητοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων, οι επικεφαλής του επιχειρηματικού κόσμου της Κρήτης καλούν κάθε επιχειρηματία του νησιού που δραστηριοποιείται στους τομείς των Τροφίμων - Ποτών, Τουρισμού και Πολιτισμού να αξιοποιήσει τη μοναδική ευκαιρία προβολής της επιχείρησής τους και να συνδράμει με τη συμμετοχή του στην προσπάθεια τόνωσης της τοπικής οικονομίας.
Κύριοι στόχοι ης Περιφέρειας Κρήτης και των τεσσάρων Επιμελητηρίων είναι να:
• Προβάλλουν την Κρητική Διατροφή και τις ευεργετικές της επιδράσεις στην υγεία.
• Προκαλέσουν το ενδιαφέρον στρατηγικών επιχειρηματικών εταίρων, όπως Super Market και αλυσίδες εστίασης ώστε να γνωρίσουν τα Κρητικά προϊόντα και να αναλάβουν τη διακίνησή τους.
• Προσελκύσουν Έλληνες τουρίστες για την ερχόμενη θερινή περίοδο προβάλλοντας τις υψηλές παρεχόμενες υπηρεσίες.
• Αναδείξουν την Κρήτη ως προορισμό 4 εποχών.
• Προωθήσουν τις ήπιες μορφές τουρισμού, τα αγροτουριστικά καταλύματα και τους θεματικούς προορισμούς που προσφέρει η Κρήτη.
• Προβάλουν τον Κρητικό πολιτισμό.

πηγή: ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ