10 Απρ 2009

«Σεξ επί πληρωμή» κ. χιμπαντζή!


«Σεξ επί πληρωμή» προσφέρουν θηλυκοί χιμπαντζήδες που ζουν στη φύση, παρέχοντας τις... υπηρεσίες τους σε αρσενικούς και λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα κρέας.

Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το αλισβερίσι αυτό είναι μια τακτική που ακολουθείται στη διάρκεια μεγάλων περιόδων και αποτελεί χαρακτηριστικό του κοινωνικού ιστού άγριων χιμπαντζήδων που μελετήθηκαν σε Εθνικό Πάρκο της Ακτής Ελεφαντοστού.

Κι αν βιάζεστε να ακυρώσετε τη συνάφεια, κάντε λίγο πίσω για να ακούσετε ότι: ανθρωπολόγοι είχαν στο παρελθόν διατυπώσει την άποψη πως η μέθοδος ανταλλαγής τροφής με σεξ ακολουθείτο στις πρώτες κοινότητες των ανθρώπων, με αποτέλεσμα οι καλύτεροι κυνηγοί να έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Max Planck της Λειψίας παρατήρησαν πως οι άγριοι χιμπαντζήδες χρησιμοποιούν ευρύτατα την ίδια ακριβώς μέθοδο για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Σε προηγούμενες μελέτες, το στοιχείο του εξαναγκασμού από την πλευρά των αρσενικών ήταν ίσως αυτό που μπέρδευε τις παρατηρήσεις των μελετητών σε συνδυασμό με τον μικρό χρόνο παρατήρησης.

Προς αποφυγήν άστοχων συμπερασμάτων, βοηθάει να διευκρινίσουμε ότι τόσο οι αρσενικοί όσο και οι θηλυκοί χιμπαντζήδες ακολουθούν έτσι κι αλλιώς έναν «έκλυτο» σεξουαλικό βίο, αλλά ακόμη και επί αυτής της βάσης, οι αρσενικοί που... «έχουν τον τρόπο τους», κατά το κοινώς λεγόμενον, δεν μένουν ποτέ χωρίς σύντροφο!

Πηγή: enet.gr