9 Απρ 2009

Αθωώθηκε ο ιερέας με τα λέιζερ

Αθωώθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο ιερέας από το Νιο Χωριό Χανίων, που συνελήφθη την 1η Απριλίου στο Παγκρήτιο Στάδιο με λέιζερ, κατά τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με το Ισραήλ, παρά την πρόταση της εισαγγελέως έδρας για ενοχή.
Να σημειωθεί ότι ο ιερέας συνελήφθη καθ' υπόδειξη του εκπροσώπου ασφαλείας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) που είχε δει μέσα από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του σταδίου το ρασοφόρο να κάνει χρήση της συσκευής.

Ο ίδιος ειδοποίησε άνδρες της Ασφάλειας Ηρακλείου ότι στη θύρα 19 βρίσκεται ένας ιερέας που κατέχει λέιζερ και οι τελευταίοι τον παρακολουθούσαν.
Όπως κατέθεσε στο Δικαστήριο ένας εξ αυτών, είδαν τον ιερέα να κάνει χρήση του λέιζερ μία φορά και να το στρέφει σε απέναντι κερκίδα.

Ο ίδιος ο ιερέας υποστήριξε στην απολογία του ότι αυτή ήταν και η μοναδική φορά που το χρησιμοποίησε.
Το χρησιμοποίησα, είπε, για να δώσω το στίγμα μου σε κάποιους συγχωριανούς μου που κάθονταν στη θύρα 11, ύστερα από τηλεφώνημα που μου έκαναν στο κινητό για να τους δείξω πού ακριβώς κάθομαι.
Επίσης, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την απαγόρευση του λέιζερ στο γήπεδο και ότι πέρασε από τους εξονυχιστικούς ελέγχους της Αστυνομίας, χωρίς το μηχάνημα να εντοπίσει τη συσκευή, αλλά και χωρίς κάποιος να του πει ότι απαγορεύεται το λέιζερ, το οποίο μάλιστα και δεν είχε κρυμμένο.