24 Απρ 2009

Ρυθμίζονται σε έως και 96 μήνες οι οφειλές στο ΙΚΑ

NEA ευκαιρία στις επιχειρήσεις που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑΜ δίνει η κυβέρνηση. Χθες η υπουργός Απασχόλησης Φ. Πάλλη - Πετραλιά, με τροπολογία που κατατέθηκε αργά στη Βουλή, ανακοίνωσε τη ρύθμιση οφειλών με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, αλλά και την τόνωση της ρευστότητας του ιδρύματος κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Oπως είχε γραφτεί στην «EΞΠPEΣ», πρόκειται για επαναφορά της προηγούμενης ρύθμισης χρεών.

Συγκεκριμένα, από τον μήνα ψήφισης του νόμου παρέχεται έκπτωση 80% επί των κεφαλοποιημένων πρόσθετων τελών, λοιπών επιβαρύνσεων και προσαυξήσεων, για όσους επιχειρηματίες επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών.

Για όσους επιλέξουν την εξόφληση σε μηνιαίες δόσεις η έκπτωση ανέρχεται στο 50% και οι δόσεις δεν μπορούν να υπερβούν τις 96 και να είναι μικρότερες των 100 ευρώ.

Για την υπαγωγή στην παραπάνω ρύθμιση είναι απαραίτητο να μην υπάρχουν οφειλές από τρέχουσες εισφορές κατά τον μήνα υπαγωγής στη ρύθμιση και σε περίπτωση εξόφλησης με δόσεις απαιτείται η προκαταβολή του 3% επί της συνολικής οφειλής.

Οι αιτήσεις για ένταξη στη ρύθμιση πρέπει να κατατεθούν έως 30 Ιουνίου 2009.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τροπολογίας:

Περισσότερα...