23 Απρ 2009

"Αλλού βαρούν τα τύμπανα" για τον Δένδια


Βαρύτατο θεσμικό ατόπημα διαπίστωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας, αλλά οχι εκεί που το βλέπουν όλοι οι συνταγματολόγοι. Το είδε στις... δηλώσεις του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση για νέες παραιτήσεις εισαγγελέων σε περίπτωση που δεν έρθει ο φάκελος του Βατοπεδίου στη Βουλή.

«Ομολογώ ότι με ιδιαίτερη έκπληξη άκουσα το ΠΑΣΟΚ, διά του γραμματέα του Εθνικού του Συμβουλίου, να προαναγγέλλει χθες το βράδυ παραιτήσεις εισαγγελικών λειτουργών. Εδώ πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Αυτό σημαίνει μόνο δυο πράγματα: είτε προτροπή είτε απειλή. Και στις δυο περιπτώσεις είναι βαρύτατο θεσμικό ατόπημα και είναι το δεύτερο μετά τη γνωστή επιστολή Ρέππα», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «Παρακαλώ και πάλι: προσοχή στη Δικαιοσύνη, απόσταση από τη Δικαιοσύνη, σεβασμό στη Δικαιοσύνη».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o κ. Ραγκούσης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Να μου το θυμηθείτε αν είναι ακριβές, που πιθανότατα είναι γιατί συμβαίνει συνήθως το ρεπορτάζ που αναφέρθηκε προηγουμένως από τη συντάκτριά σας, θα έχουμε νέες παραιτήσεις εισαγγελέων, αν δεν έρθει ο φάκελος του Βατοπεδίου στη Βουλή και ούτω καθεξής».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ