11 Απρ 2009

Τα αγαπημένο πιάτο έξι ισχυρών και το αγαπημένο πιάτο εξακοσίων εκατομυρίων ανίσχυρων..


ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΩΝ ΕΞΙ ΙΣΧΥΡΩΝ:




Πόσο απείχαν οι γαστριμαργικές προτιμήσεις των ηγετών της G20 από αυτά που έφαγαν στο σεμνό και ταπεινό δείπνο της Ντάουνινγκ Στριτ; Στο παρασκήνιο της συνάντησης δεν δίστασαν να το εξομολογηθούν. Ετσι:

Ο Γκόρντον Μπράουν, όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό, κατέπληξε τους πάντες λέγοντας ότι είναι το Rumbledethumps, ένα ξαναζεσταμένο μείγμα από πουρέ πατάτας και λάχανου. Πήρε το αλλόκοτο όνομά του από το θόρυβο που κάνει όταν το ανακατεύει κάποιος σε ένα μπολ! Θεωρείται πιάτο της εργατικής τάξης στη γενέτειρά του Σκωτία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα λατρεύει το τσίλι στις διάφορες εκδοχές του, τις γαρίδες, τα μπρόκολα και το σπανάκι. Δεν γουστάρει καθόλου τη μαγιονέζα, τις τηγανητές πατάτες με ξίδι και τα αναψυκτικά. Δεν είναι τυχαία, λοιπόν, η κομψή σιλουέτα του.

Η Ανγκελα Μέρκελ έχει ως αγαπημένο έδεσμα ένα πιάτο, που, όπως και οι ιδέες της για τα μέτρα εξυγίανσης της Οικονομίας, πέφτει βαρύ σε στομάχια σαν του Γκόρντον. Το λεγόμενο blutwurst είναι ο εφιάλτης κάθε χορτοφάγου, μια και είναι ένα είδος λουκάνικου που, πέρα από χοιρινό κρέας, περιέχει και μπόλικο αίμα χοίρου… Στο Βερολίνο το ζεστό blutwurst σερβίρεται με πατάτες και liverwurst και ονομάζεται Tote Oma (αγαπητή γιαγιά).

Ο Τάρο Ασο έχει δηλώσει ότι κυριολεκτικά λατρεύει να τρώει στις φτηνές γιαπωνέζικες παμπ, τις λεγόμενες «izakaya», Ηokke no nitsuke, ένα σκουμπρί το οποίο, κατά τον ιάπωνα πρωθυπουργό, σιγοψήνεται μέσα σε σόγια και ζάχαρη. Το πρόβλημα εδώ ήταν ότι σχεδόν ποτέ δεν μαγειρεύεται έτσι το φτηνό σκουμπρί στις παμπ αυτές.

Ο Νικολά Σαρκοζί πρέπει να είναι ο μοναδικός γάλλος ηγέτης στην Ιστορία που αποφεύγει το κρασί σε μια χώρα με τεράστια οινική παράδοση. Επιπλέον, είναι ευρέως γνωστό ότι σνομπάρει και τη γαλλική κουζίνα, αφού είναι μέγας φαν του ταϊλανδέζικου φαγητού.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αγαπάει ένα πιάτο που λέγεται Manzo alla California. Μην πάει ο νους σας στον Σβαρτσενέγκερ και το Χόλιγουντ. Καλιφόρνια ονομάζεται και μια περιοχή δίπλα στη Μόντσα της Ιταλίας. Το φαγητό περιέχει μπόλικο μοσχάρι, μπέικον, βούτυρο, γάλα και ξίδι από κόκκινο κρασί.

ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΩΝ ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ ΕΚΑΤ. ΑΝΙΣΧΥΡΩΝ..


ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!!!