27 Απρ 2009

Πέντε φαντάσματα στοιχειώνουν το Μαξίμου: Ο εφιάλτης επιστρέφει


Τα φαντάσματα του παρελθόντος πλανώνται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης. Η ντουλάπα με τους σκελετούς άνοιξε και ο Καραμανλής έντρομος και ανήμπορος βλέπει την υπόθεση Παυλίδη, τα δομημένα ομόλογα, τη Siemens, την επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας και τους δελφίνους να έχουν στήσει τρελό χορό...

Ο γνωστός «εφιάλτης» του παρελθόντος επιστρέφει κι αυτός με αντιπρόσωπο εξ αίματος (λέγε με Ντόρα) και έχει σχέση με τη δελφινομαχία και τη διαδοχή στη Ν.Δ. Ο ίδιος ο Καραμανλής επιστρέφει στην εποχή που άνοιξε με την αποτυχημένη παρουσία του στη ΔΕΘ. Μπορεί να μην φοβάται έναν εφιάλτη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του, αφού δεν θεωρεί ότι υπάρχει βουλευτής ικανός να τον ανατρέψει, αλλά επανέρχονται στο φως ιστορίες αμαρτωλές από το παρελθόν.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, εγκλωβισμένοι στην αδυναμία πολιτικής διαχείρισης της κατάστασης, από την οικονομία που είναι το κυρίαρχο θέμα έως τον χορό των δελφίνων, που άνοιξε ενώ ο ίδιος δεν έχει δείξει ότι θέλει να φύγει, είναι χαρακτηριστικά στοιχεία της κρίσης που μαστίζει την κυβέρνηση.

Ο... ύπνος του πρωθυπουργού κατακλύζεται από πολλούς εφιάλτες: «Βλέπει» ότι έχει επιστρέψει στον Σεπτέμβριο όταν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου άρχισε να σαρώνει την…

…υποτιθεμένη επικοινωνιακή κυριαρχία του. Και εκεί συναντά υποθέσεις που, όσο κι αν έκλεινε τα μάτια, τώρα επανέρχονται για να τον «βασανίσουν».

Η υπόθεση για τη δωροδοκία συνεργατών του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη, όπως καταγγέλλει ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης, ήρθε για να ξαναθυμίσει σε Μέγαρο Μαξίμου και Ρηγίλλης ότι δεν ξεγράφονται εύκολα διάφορες ιστορίες και μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να δημιουργήσουν μείζον θέμα στην κυβέρνηση.


Περισσότερα...