24 Απρ 2009

Απόλυση λόγω... Facebook


Μία υπάλληλος ελβετικής ασφαλιστικής εταιρείας απολύθηκε από τη δουλειά της, γιατί «σέρφαρε» στο Facebook, ενώ είχε δηλώσει ότι ήταν ασθενής.

Όπως ανακοίνωσε ο εργοδότης της, η γυναίκα δήλωσε ότι δεν μπορεί να εργαστεί μπροστά στον υπολογιστή, γιατί πρέπει να αναπαυτεί και να μείνει κλινήρης στο σκοτάδι, αλλά εντοπίστηκε να «σερφάρει» στο Facebook, γεγονός που, σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία Nationale Suisse, έθιξε την αξιοπιστία της υπαλλήλου απέναντι στην εταιρεία.

«Πρόκειται για κατάχρηση εμπιστοσύνης, καθώς η δραστηριότητα που ανέπτυξε στο Facebook, οδήγησε στην καταγγελία της συμβάσεως εργασίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η γυναίκα δήλωσε στην εφημερίδα 20 Minuten ότι «σέρφαρε» στο Facebook από το κρεβάτι της, χρησιμοποιώντας το iΡhone της και κατηγορεί τους εργοδότες της ότι κατασκόπευαν εκείνη και άλλους εργαζομένους, στέλνοντας μυστηριώδη φιλικά μηνύματα στην προσωπική της σελίδα, για να την αναγκάζουν να δραστηριοποιείται στο Διαδίκτυο.

Η ελβετική ασφαλιστική εταιρεία απέρριψε τις καταγγελίες της «κατασκοπίας» και ανακοίνωσε ότι η δραστηριότητα της υπαλλήλου στο Facebook εντοπίστηκε από συνάδελφό της το Νοέμβριο, προτού δηλαδή ο συγκεκριμένος δικτυακός τόπος αρχίσει να παρακολουθείται από την εταιρεία.

ΑΠΕ - ΜΠΕ