23 Απρ 2009

Πλαστές... κρατήσεις δωματίων

"Εφιάλτης" τείνει να γίνει για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, το θέμα των κρατήσεων δωματίων μέσω ίντερνετ καθώς απάτες με πλαστές επιταγές αλλά και με άλλα τεχνάσματα παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες και στον Ν. Χανίων.
Οι ενδιαφερόμενοι "επισκέπτες" κάνουν κράτηση δωματίων μέσω ίντερνετ και είτε στέλνουν πλαστές επιταγές με παραπάνω χρήματα, είτε μειώνουν τις μέρες κράτησης και ζητούν την επιστροφή των επιπλέον χρημάτων, μόνο που όταν έρχεται η στιγμή να εξαργυρωθεί η επιταγή, χρήματα δεν υπάρχουν στον λογαριασμό.
Όπως σημείωσε χθες στα "Χ.Ν" ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων "περίπου 10 είναι είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν εξαπατηθεί μέσω των παραπάνω τεχνασμάτων στο Nομό με ποσά της τάξεως των 2.000 ή 3.000 ευρώ, ενώ οι περισσότερες "κρατήσεις" προέρχονται από Ιταλούς ιδιώτες".
Ο κ. Kουκουράκης, ακόμη, συνιστά προσοχή στους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, να ελέγχουν τις κρατήσεις τους και τις επιταγές που τους αποστέλονται πριν προχωρήσουν σε οποιοδήποτε χρηματικό διακανονισμό.
Παράλληλα σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων αναφέρει:
"Πρόσφατα παρουσιάστηκαν κρατήσεις δωματίων στο διαδίκτυο όπου επίδοξοι τουρίστες στέλνουν επιταγές για τις κρατήσεις αυτές. Επιταγές που είτε είναι πλαστές, είτε με μεγαλύτερο ποσό απ’ ό,τι είναι η κράτηση, είτε μειώνουν τις ημέρες της κράτησης και ζητούν επιστροφή των επιπλέον χρημάτων, μόνο που όταν έρθει η στιγμή της είσπραξης της επιταγής, χρήματα δεν υπάρχουν στον λογαριασμό".
Η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων, ακόμη, πληροφορεί τα μέλη της "να είναι σε επιφυλακή σε τέτοιες μεθόδους πληρωμής και να προτιμούν τον ασφαλή τρόπο της κατάθεσης κάποιου ποσού ως προκαταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό τους".

Πηγή: ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ