12 Ιουν 2009

Απάντηση στο troktiko: Γιατί ο Παπανδρέου μπορεί να κυβερνήσει πριν από την τετραετία.

Διαβάζω στο troktiko:
Ό,τι και να λέτε εμείς το γράφουμε. Ο Καραμανλή αν δεν προκαλέσει ο ίδιος τις εκλογές θα πέσει στην τετραετία. Όχι νωρίτερα. Και 20 μονάδες διαφορά να έχουν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπάρχει περίπτωση να πάει σε εκλογές με αφορμή τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πως θα ...πει όχι στον Κάρολο Παπούλια; Ούτε μια στο εκατομμύριο. Αν το κάνει τότε αυτομάτως θα χάσει αρκετό από τον κόσμο που θα τον ψήφιζε. Άρα δεν έχει καμία ελπίδα να γίνει πρωθυπουργός πριν το τέλος της τετραετίας και μόνο αν παραιτηθεί κάποιος από την Ν.Δ θα πάμε σε εκλογές. Τα άλλα είναι για να γεμίζουν τα δελτία όπως τότε που έλεγαν ότι θα πάμε τον Ιούνιο σε διπλές εκλογές.

http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_2614.html

Και όμως δεν είναι έτσι:

Από την στιγμή που από τις δημοσκοπήσεις διαπιστωθεί δυσαρμονία μεταξύ της βουλής και του λαικού αισθήματος και εφόσον η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα καίρια προβλήματα της χώρας,είναι απαραίτητες οι εκλογές,έστω και με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.Εξάλλου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καθήκον να διαφυλάσσει την αρμονία μεταξύ των δυνάμεων της Βουλής και του λαικού αισθήματος.
Και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το κάνει αυτό,έστω και αν ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέγεται Κάρολος Παπούλιας.
Προέχει πάνω από όλα η λαική βούληση.Αν και πιστεύω ότι ο κ.Κάρολος Παπούλιας δεν θα αποδεχθεί την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να είναι υποψήφιος για την προεδρική εκλογή,γνωρίζοντας ότι με την υποψηφιότητα του εκβιάζεται το ΠΑΣΟΚ,ώστε να συνεχίσει την ολοκλήρωση της τετραετίας της.
Επομένως αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο λαός δεν επιθυμεί πλέον να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση το έργο της τότε το πασοκ μπορεί να χρησιμοποιήσει την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας,έστω και αν αυτός λέγεται Καρολος Παπούλιας.
Ας γίνουν πρώτα εκλογές και μετά μαζί με την Νεα Δημοκρατία,ας υποστηρίξουν τον κ.Κάρολο Παπούλια.
Εφόσον οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αρκετή διαφορά,και ο Παπανδρέου δεν χρησιμοποιήσει την εκλογή προέδρου,ώστε να πάμε σε εκλογές και ψηφίσει τον κ.Παπούλια,τότε θα έχει πρόβλημα και όχι αν δεν τον ψηφίσει.Τότε είναι που θα του φύγουν οι ψηφοφόροι του.
Γιατί θα αποδείξει περίτρανα ότι θέλει μεν αλλά δεν αισθάνεται έτοιμος να κυβερνήσει.Αυτό θα δείξει στου ψηφοφόρους του.