4 Σεπ 2009

Αποσύρεται η... απόσυρση

Ως γνωστόν η τροπολογία για την απόσυρση των Ι.Χ. οχημάτων είχε κατατεθεί πρόσφατα στη Βουλή, αλλά η ψήφισή της δεν κατέστη χρονικά εφικτή. Συνεπώς οι τελευταίες εξελίξεις των πρόωρων εκλογών βάζουν βόμβα μεγατόνων κατ΄ αρχάς στον προϋπολογισμό εκατομμύρια νοικοκυριών που είχαν βασιστεί στην ισχύ του μέτρου για να αποσύρουν το παλαιό τους αυτοκίνητο.

Έτσι, η αγορά αυτοκινήτου -τουλάχιστον κατά το εγγύς χρονικό διάστημα- θα κινηθεί ξανά μεταξύ σφύρας και άκμονος, καθώς το μέτρο της απόσυρσης θα λειτουργούσε σαν μοχλός ανάκαμψης. «Η απόσυρση των οχημάτων θα έπρεπε να βρισκόταν σε ισχύ εδώ και πολλά χρόνια. Δεν λειτουργεί μόνο σαν ένεση τόνωσης για τους τουλάχιστον 60.000 εργαζόμενους του κλάδου, αλλά ωφελεί και το περιβάλλον, αφού τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι γερασμένα», αναφέρει στο Capital.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος, κ. Απόστολος Πετιμεζάς.

Την ίδια στιγμή, η Ιπποκράτους έχει κάνει γνωστό ότι αν αναλάβει τα ηνία του κυβερνητικού άρματος θα επανεκτιμήσει το μέτρο της απόσυρσης, όπως και όσες ρυθμίσεις έχει σχεδιάσει το ΥΠΕΧΩΔΕ με επικεφαλής τον κ. Σουφλιά. «Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι αντιμετωπίζει διαφορετικά τόσο τις ρυθμίσεις για την απόσυρση και τους ημιυπαίθριους όσο και εν γένει ζητήματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος. Κατά συνέπεια, ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών για το οποίο εμείς είμαστε πολύ αισιόδοξοι θα πρέπει να αναθεωρηθούν και αυτές οι πολιτικές. Άλλωστε δεν μπορούμε να κινηθούμε στην κατεύθυνση που χάραξε αυτή η κυβέρνηση και να λέμε ότι κάνουμε πράσινη ανάπτυξη» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για το Περιβάλλον και την Χωροταξία, κ. Σπύρος Κουβέλης.

Πηγή: capital.gr