Το ωριαίο διάλειμμα από τη δουλειά, για φαγητό, μία από τις πλέον «ιερές» συνήθειες των Ιταλών, κατέκρινε ο Ιταλός υπουργός, αρμόδιος του κυβερνητικού προγράμματος, Τζανφράνκο Ροτόντι, μιλώντας στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του «Klauscondicio».
«Η παύση αυτή χάρην τού γευματος αποτελεί πλήγμα για την εργασία, αλλά και για την όλη αρμονία της ημέρας.
Δεν μου αρέσει αυτή η ιεροτελεστία, που μπλοκάρει όλη την Ιταλία.
Φυσικά, δεν μπορούμε να επιβάλουμε στους εργαζόμενους πότε να φάνε, αλλά έχω ανακαλύψει ότι οι πιο παραγωγικές ώρες της ημέρας, είναι ακριβώς εκείνες του γεύματος», δήλωσε ο Ροτόντι.
Η τοποθέτηση του υπουργού της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι αναμεταδόθηκε από τα κυριότερα μέσα ενημέρωσης και αρχικά αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα».
Πολλοί σχολιαστές υπενθυμίζουν πως, στην Ιταλία, ο συγκεκριμένος «θεσμός» τυχαίνει σεβασμού και στις επιχειρήσεις.
Σε πολλές δημόσιες, ή ημικρατικές υπηρεσίες (όπως στη ραδιοφωνία και τηλεόραση Rai και στην υπηρεσία ηλεκτρισμού Enel), υπάρχουν καντίνες και κυλικεία, στα οποία οι εργαζόμενοι τρώνε ξοδεύοντας μόλις ένα ή δυο ευρώ.
Σε μικρότερερες, ιδιωτικές συνήθως, επιχειρήσεις, οι εργοδότες παρέχουν, καθημερινά, στους υπαλλήλους τους κουπόνια (αξίας περίπου 6 ευρώ) για να τρώνε σε καφέ μπαρ ή και να αγοράζουν τρόφιμα από σούπερ μάρκετ.
Ο Ροτόντι, όμως, επιμένει ότι η Ιταλία είναι μια μεμονωμένη περίπτωση, μια απόλυτη εξαίρεση.
«Στη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, το γεύμα των εργαζομένων διαρκεί πολύ λιγότερο, για να αποφεύγονται αρνητικές συνέπειες στην παραγωγικότητα, να μην χάνονται πολύτιμες ώρες», συμπληρώνει ο Ιταλός υπουργός, επικαλούμενος στοιχεία διεθνούς έρε
18 Γενάρη 2025 η Κοπή Βασιλόπιτας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων
-
Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣ Βλάχων κ. Μιχάλης Μαγειρίας,
μέσω της προσωπικής του σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Σάββατο
18 ...
Πριν από 3 ώρες