7 Δεκ 2009

Η …αβάσταχτη χλιδή μιας οικολογικής Συνόδου!


1200 λιμουζίνες. Και ... ουχί υβριδικές! Τόσες πολλές που τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων της Δανίας κάνουν ειδικές εισαγωγές πολυτελών ΙΧ από τη Γερμανία και τη Σουηδία, απλά και μόνο γιατί τα «εγχώρια» δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση!

140 ιδιωτικά λίαρ τζετ. Προφανέστατα διόλου «πράσινα» και φιλικά προς το περιβάλλον!

15.000 μέλη αντιπροσωπειών, πάνω από 5000 δημοσιογράφοι και 98 ηγέτες χωρών με τη συνοδεία τους.

Πρόβλεψη για περίπου 4000 διαφορετικές – εξτρά – περιπολίες ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά και εφημερίες νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Συν τις εκατοντάδες εξτρά διαδρομές των οχημάτων ασφαλείας (περιπολικά, ασθενοφόρα, κτλ), συν τις δεκάδες χιλιάδες εξτρά διαδρομές των μέσων μεταφοράς και των ταξί.

11 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι αρχές και οι ειδικοί υπολογίζουν πως στην πρωτεύουσα της Δανίας όλοι όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα συμμετάσχουν στην περίφημη Σύνοδο για το Κλίμα θα παράξουν τόσο διοξείδιο του άνθρακα και θα καταναλώσουν τόση ενέργεια όση η βρετανική πόλη του Middlesbrough το ίδιο διάστημα!

Για να μην ξεχνιόμαστε ΟΛΑ τα διαθέσιμα δωμάτια ξενοδοχείων στην πρωτεύουσα της Δανίας και σε κοντινές αποστάσεις έχουν προ πολλού κλειστεί και μάλιστα οι τιμές είναι αναλόγως προσαρμοσμένες στην περίσταση με τις κακές γλώσσες να λένε πως η μέση τιμή για ένα δίκλινο αγγίζει τα 750 ευρώ. Ημερησίως !!!

Και επίσης για να μην ξεχνιόμαστε, μπορεί στη Σύνοδο να λάμψουν οι απαστράπτουσες λιμουζίνες, πιο πολύ θα λάμψουν όμως – δια της απουσίας τους – τα περιβόητα υβριδικά, πράσινα, ή όπως αλλιώς θέλετε να τα πείτε οχήματα. Επισήμως τα τοπικά γραφεία ενοικιάσεως κάνουν λόγο για πέντε (5) οχήματα τέτοιου τύπου που έχουν μέχρι στιγμής ενοικιασθεί και για «μερικές δεκάδες» υβριδικά κρατικά οχήματα που θα κυκλοφορούν.

Μην ρωτήσετε γιατί, η απάντηση δεν θα σας αρέσει.

Όπως λέει η κυρία Majken Friss Jorgensen, διευθύντρια της μεγαλύτερης εταιρίας ενοικιάσεως πολυτελών αυτοκινήτων στην Κοπεγχάγη, τέτοιου τύπου οχήματα δεν υπάρχουν στη Δανία αφού η φορολόγησή τους είναι μακράν η μεγαλύτερη του είδους ανάμεσα σε ΟΛΕΣ τις χώρες του δυτικού κόσμου ...

Με γεια τη Σύνοδο !!!