22 Ιαν 2009

ΟΜΠΑΜΑ: Σήμερα θυμήθηκε την Γάζα...


Σε μία κίνηση με συμβολική σημασία προχώρησε σήμερα Τετάρτη ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Ο Ομπάμα υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να επιτευχθεί ειρήνη στη Μέση Ανατολή, την ώρα που η νέα διακυβέρνηση των ΗΠΑ γεννά συγκρατημένη αισιοδοξία... Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Μετά από τόσες ημέρες ανελέητου βομβαρδισμού στην λωρίδα της Γάζας ,που χάθηκαν πάνω από 1000 άμαχοι,που το αίμα έρρεε ασταμάτητα,ο νεοκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ και αφού τελείωσε με τις "γιορτές" του,είπε να ασχοληθεί λίγο και με αυτό το πρόβλημα για να δείξει ότι ενδιαφέρεται.
Τόσο καιρό τους είχε χεσμένους τους Παλαιστίνιους,αφού αυτό που προείχε ήταν η φαντασμαγορική παρουσίαση του ίδιου και της οικογένειας του στην τελετή της ορκωμοσίας.
Γιατί είναι αδύνατον να φαντασθεί κανείς,ότι ένας νεοεκλεγείς πρόεδρος που εκλέγηκε από τους μειονεκτούντες του Αμερικάνικου λαού, με τόση μεγάλη πλειοψηφία,δεν θα μπορούσε να παρέμβει δυναμικά ώστε να σταματήσουν οι ανελέητοι βομβαρδισμοί στην Γάζα.
Απλά ο Ομπάμα,το ίνδαλμα των μαύρων της Αμερικής είχε άλλες ασχολίες.Τι ρούχα θα φορέσει αυτός η σύζυγος και τα παιδιά του και πως θα παρουσίαζε καλλίτερα το δημόσιο προφίλ του σαν πρόεδρος της Αμερικής.
Τώρα που το πανηγύρι του τελείωσε,κάποιος του θύμησε ότι εκεί κάτω στην Γάζα,όλο αυτό το διάστημα,γινόνταν ένα άλλο "πανηγύρι',πολύ διαφορετικό από το δικό του.Ενα "πανηγύρι" που αντί για βεγγαλικά είχε τις βόμβες φωσφόρου των Εβραίων και αντί για σαμπάνια έτρεχε άφθονο το αίμα των παλαιστινίων αμάχων.Ενα πανηγύρι που δεν επικρατούσε το γέλιο σαν το δικό του,αλλά το κλάμμα και οι κραυγές πόνου.
Σήμερα,θυμήθηκε να τηλεφωνήσει.
Δεν μας χέζεις βρε Ομπάμα!!!
Αν και "μαύρος" δεν παύεις να είσαι Αμερικάνος.
Δηλαδή τα ίδια "σκατά" με τους προηγούμενους.