27 Ιαν 2009

Μεχμέτ Αλί Μπιράντ: Να δικαστεί ακόμη κι αν είπε ψέμματα ο Ολγκάτς


Να κινηθούν εναντίον του ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς και να τον παραπέμψουν σε δίκη, κάλεσε τους Τούρκους εισαγγελείς ο αρθρογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, τονίζοντας ότι πρέπει δικαστεί με την κατηγορία του εγκλήματος εναντίον της ανθρωπότητας.

Ο Ολγκάτς «άνοιξε το κουτί της Πανδώρας. Και όταν ξέσπασε θύελλα, φοβήθηκε και υποστήριξε ότι αυτά που είπε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και ότι πρόκειται για σενάριο ταινίας», γράφει ο Μπιράντ. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, οι δηλώσεις αυτές «ξεσήκωσαν τους Ελληνοκύπριους και τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν κάθε δίκιο να ξεσηκωθούν», καθώς «όταν ο Ολγκάτς ανακοίνωσε μία δολοφονία που θα μπορούσε να είναι "παράδειγμα" για το θέμα των αγνοούμενων, ήλθαν στην επιφάνεια οι παλιοί ισχυρισμοί».

«Οι εισαγγελείς -τονίζει ο Τούρκος αρθρογράφος- πρέπει να κινηθούν και να τον οδηγήσουν στο δικαστήριο για να δικαστεί με την κατηγορία του εγκλήματος εναντίον της ανθρωπότητας. Έχει ομολογήσει ο ίδιος το έγκλημά του και δεν μπορεί να έχουν ισχύ διορθώσεις της μορφής "δεν το εννοούσα"». «Πρέπει να δικαστεί, ακόμη και αν είπε ψέματα για προσωπική διαφήμιση», συμπληρώνει ο Μπιράντ στη σημερινή του στήλη στην εφημερίδα «Πόστα».

«Οι εισαγγελείς που σπεύδουν να κινηθούν εναντίον όλων όσοι ζητούν συγνώμη από τους Αρμένιους για προσβολή του τουρκισμού, θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την εικόνα αυτή;», διερωτάται ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ και καταλήγει: «Εάν είμαστε πράγματι τόσο ευαίσθητοι στο θέμα της προσβολής του τουρκισμού, τότε όσα είπε ο άνθρωπος αυτός, είναι αφ' εαυτού τους έγκλημα και πρέπει να τιμωρηθεί. Θα πρέπει όμως να τιμωρηθεί ακόμη κι αν αυτά που είπε είναι ψέμα. Διότι αυτό που έκανε είναι το έγκλημα της προσβολής του τουρκισμού».