25 Ιαν 2009

Τι λένε οι μυστικές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου.

Εκτός από τς δημοσκοπήσεις που παίρνουν το φως της δημοσιότητας,το Μαξίμου κάνει και τις δικές του μυστικές δημοσκοπήσεις για να εξακριβώσει την πρόθεση του ελληνικού λαού για τις εκλογές αλλά και να διαπιστώσει την εντύπωση που άφησε στον λαό ο ανασχηματισμός.Αυτές οι φανερές και μυστικές δημοσκοπήσεις είναι που θα κρίνουν και το χρονικό σημείο διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών.
Οπως γράφει και το ΒΗΜΑ ,το Μαξίμου έβγαλε τον δικό του άνθρωπο επί των δημοσκοπήσεων των κ.Λούλη και άρχισε να κάνει τις δικές του μετρήσεις τα αποτελέσματα των οποίων παρέδωσε την τετάρτη.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά:

1.Το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερά πρώτο στην πρόθεση ψήφου με διαφορά 4% από την Νέα Δημοκρατία.Γεγονός που σημαίνει ότι ο λαός θα εμπιστευόνταν σήμερα κατά 4% περισσότερο μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Σημαίνει ότι ο λαός δεν εμπιστευεται πλέον την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ότι ο ανασχηματισμός και οι "ρυθμίσεις" που ανακοινώνει η κυβέρνηση είναι προεκλογικοί ελιγμοί και επομένως δεν πείθουν.

2. Συνεχίζει να θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κ.Καραμανλής,που σημαίνει:
Οτι ο λαός ναι μεν θα ήθελε μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά με ένα πρωθυπουργό όπως ο Καραμανλής.Εναν πρωθυπουργό που να ματώνει το χέρι του από τα κτυπήματα στο έδρανο όταν μιλάει.Θέλει έναν πρωθυπουργό με νευρικότητα και τσαγανό.Να βλέπει κινήσεις και όχι να ακούει λόγια,όπως κάνει ο Γ.Παπανδρέου.Εμάς τους Ελληνες δεν μας πείθουν τόσο εύκολα τα λόγια.Σωστά και άγια αυτά που λέει ο Γιώργος,αλλά αν δεν σπάσει και κανένα έδρανο η αν δεν χαιδέψει και τα αυτιά μας με ψεύτικες υποσχέσεις και μεταξωτές κορδέλλες,τότε δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.Πρέπει να μάθει να μιλάει με τον τρόπο που μιλάει ο Καραμανλής.

3.Οι τελευταίες παροχές της κυβέρνησης προς τους αγρότες δημιούργησαν αρνητική εικόνα στην κοινή γνώμη, επειδή έδωσε την εντύπωση ότι είναι αδύναμη και ευάλωτη στις πιέσεις των κοινωνικών ομάδων. Αντιθέτως, θετικές δηλώσεις προκαλεί η ανακοίνωση του επιδόματος θέρμανσης σε ανέργους και συνταξιούχους.

4.Γενικώς η κοινή γνώμη στην πλειοψηφία της πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός προχωρεί σε παροχές όχι επειδή νοιάζεται για τους πολίτες αλλά επειδή προετοιμάζει εκλογές. Οσον αφορά τη νέα κυβέρνηση, η πλειοψηφία πιστεύει ότι είναι αποτέλεσμα εσωκομματικών συμβιβασμών και πως ο κ. Καραμανλής είναι όμηρος των κορυφαίων στελεχών του.