17 Ιαν 2009

Γροθιές από ιερέα σε αλλοδαπούς

Φόβος και τρόμος για τους αλλοδαπούς έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες ένας ιερέας από την πεδινή Ηλεία, με τη σιωπηρή ανοχή του τοπικού μητροπολίτη και γενικότερα των αρχών. Χθες το μεσημέρι το συγκεκριμένο άτομο προκάλεσε σοβαρότατο επεισόδιο στον πεζόδρομο της Αμαλιάδας καθώς ξυλοκόπησε αναίτια τέσσερις νεαρούς από την Αλβανία.

Οι αλλοδαποί έπιναν αμέριμνοι τον καφέ τους όταν ξαφνικά δέχτηκαν την επίθεση του ιερέα - μποξέρ, ο οποίος αφού αναποδογύρισε το τραπέζι τους άρχισε να τους χτυπά με μανία με γροθιές και κλοτσιές σε όλο τους το σώμα.

«Είδαμε ένα μαύρο πράγμα να έρχεται επάνω μας και μας χτυπά. Μετά το πρώτο σοκ καταλάβαμε έκπληκτοι ότι μας χτυπούσε ένας παπάς. Δεν κάναμε τίποτα. Απλά δεν θέλει τους αλλοδαπούς στην περιοχή του. Εκανε σαν λυσσασμένο σκυλί ...», ανέφεραν τρομοκρατημένοι οι αλλοδαποί.

Μάλιστα ο τσαμπουκάς - ιερέας δεν αρκέστηκε στις πρώτες γροθιές που έριξε αλλά κυνήγησε την παρέα των Αλβανών μέχρι το κοντινό σούπερ μάρκετ, όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές αλλοφροσύνης...

«Είχε γουρλώσει τα μάτια του, έλεγε κάτι ακαταλαβίστικα και χτυπούσε με μανία τους νεαρούς ανεμίζοντας τα ράσα του...», δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες του πρωτοφανούς επεισοδίου.

Υστερα από τηλεφώνημα των περιοίκων επενέβη η αστυνομία αλλά ο τσαμπουκάς - ιερέας αρνήθηκε να μπει στο περιπολικό κι έτσι τον μετέφεραν συνοδεία τρεις αστυνομικοί στην αστυνομική υποδιεύθυνση Αμαλιάδας όπου και του έγιναν αυστηρές συστάσεις...

Λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος καθώς οι αλλοδαποί δεν υπέβαλαν μήνυση εναντίον του.

Καταστηματάρχες της Αμαλιάδας ανέφεραν ότι ο ιερέας έχει καταφερθεί βίαια και άλλες φορές προς αλλοδαπούς και τόνισαν ότι γι' αυτόν οι ξένοι εργάτες είναι το κόκκινο πανί. Η Μητρόπολη Ηλείας που ρωτήθηκε από την «Ε» για το περιστατικό αρνήθηκε να πάρει θέση και δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί επίσημα από την αστυνομία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος ιερέας είχε εμπλακεί στις 28 Μαΐου 2008 σε τροχαίο ατύχημα στη Γαστούνη Ηλείας, όπου είχε εγκαταλείψει τραυματισμένους δύο νεαρούς που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, τους οποίους και είχε εμβολίσει με το αυτοκίνητό του.

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ