Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που θα επέλθουν στη λειτουργία του «Τειρεσία» προβλέπουν τα εξής:
1. Τη διαγραφή από το μητρώο του «Τειρεσία» όλων των επιχειρήσεων που έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους από παλαιά δάνεια και έχουν καλύψει τις επιταγές τους. Μάλιστα η εκκαθάριση θα είναι υποχρεωτική και θα προβλέπεται από το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για αυτό το ζήτημα στη Βουλή.
2. Τη διαγραφή όλων όσοι περιλαμβάνονται στον «Τειρεσία» για μικρές οφειλές. Το όριο δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί, αλλά προτείνεται εκείνο των συνολικών οφειλών να είναι κάτω από τις 10.000 ευρώ.
3. Τον περιορισμό του χρόνου ποινής, δηλαδή του αποκλεισμού από την τραπεζική χρηματοδότηση και της μη χορήγησης μπλοκ επιταγών από τρία σε δύο χρόνια. Σύμφωνα με πηγές του Yπουργείου Οικονομίας, οι οριστικές αποφάσεις για το τι θα ισχύει σχετικά με τα νέα όρια και τον χρόνο παραμονής θα ληφθούν έπειτα από τις προτάσεις που θα υποβάλουν τόσο οι εκπρόσωποι της αγοράς όσο και οι εκπρόσωποι των τραπεζών. Σήμερα η παραμονή στον «Τειρεσία» για σφραγισμένες επιταγές και ακάλυπτες συναλλαγματικές είναι 3 χρόνια, για διαταγές πληρωμής 4 χρόνια, για προγράμματα πλειστηριασμών 5 χρόνια και για χρέη στο Δημόσιο 5 χρόνια κ.λπ.
4. Την επιμήκυνση του χρόνου αναγγελίας στο σύστημα ακάλυπτης επιταγής ή απλήρωτης συναλλαγματικής από οκτώ σε 30 εργάσιμες ημέρες. Στόχος της ρύθμισης αυτής είναι να δίνεται μια μεγαλύτερη πίστωση χρόνου σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόσκαιρα πρόβλημα ρευστότητας να τακτοποιήσουν την οφειλή τους ώστε να μην αποκλειστούν από τις συναλλαγές με τις τράπεζες.
Στην Κίνα καταδίκασαν τον Κεντρικό Τραπεζίτη σε Θάνατο αλλά θα τον
κρατήσουν ζωντανό στη φυλακή μεχρι να πεθάνει
-
Ο Λιού Λιάνγκ (Liu Liange), πρώην Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου
μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, της Τράπεζας της Κίνας,
καταδικ...
Πριν από 3 ώρες