3 Απρ 2009

Ασχημο παιγνίδι στους πυρόπληκτους άνεργους του ΟΑΕΔ της Ζαχάρως.

Στην Ζαχάρω Ηλείας παίζεται ένα άσχημο παιγνίδι στους πυρόπληκτους άνεργους του ΟΑΕΔ που προσπαθούν να επιβιώσουν από το ταπεινό επίδομα ανεργίας.
Τι συμβαίνει ,για να καταλάβετε:
Οταν κρίθηκαν από τον ΟΑΕΔ ότι είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας,ο οργανισμός τους έδωσε ισόποσες επιταγές οι οποίες ως ημερομηνία πληρωμής έχουν την 21 κάθε μήνα και ως τόπο πληρωμής το κατάσημα της ΕΤΕ που λειτουργεί στο τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ.
Το ΙΚΑ όμως αυθαίρετα δεν τους πληρώνει τις 21 του μήνα,που αναφέρει η επιταγή του ΟΑΕΔ αλλά με δική του εσωτερική διαταγή έχει ορίσει ως ημερομηνίες πληρωμής τις 3 και τις 17 κάθε μήνα.Επομένως τον επόμενο μήνα.
Ετσι ενώ οι επιταγή του Μαρτίου έγραφε ως ημερομηνία πληρωμής τις 21 Μαρίου 2009,οι άνεργοι έπρεπε να περιμένουν να πληρωθούν τις 3 Απριλίου του 2009.
Το τραγελαφικό όμως της περίπτωσης είναι ότι πάνε σήμερα 3 απριλίου να πληρωθούν την επιταγή που έληγε τις 21 Μαρτίου και η απάντηση από το ΙΚΑ ήταν ότι δεν μπορούν να πληρωθούν σήμερα γιατί τα λεφτά έχουν "κιώσει", κατά την τοπική διάλλεκτο, (έχουν τελειώσει.)
Πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι οι υπεύθυνοι και του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ αλλά προπάντων της Κυβέρνησης,ότι πρέπει να ¨κιώσει" επιτέλους και ο εμπαιγμός που κάνουν ασύστολα στους άνεργους,που περιμένουν με αγωνία αυτό το μικρό επίδομα για να ζήσουν τις οικεγένειες τους και να στείλουν μερικά χρήματα στα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλες περιοχές της ελλάδας.

Επειδή το θέμα είναι σημαντικό και για να μπορέσουν επιτέλους όλοι οι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιούν και πάνω από όλους η κυβέρνηση,ώστε να καταλάβει ότι το βοήθημα των επιδοτούμενων ανέργων του ΟΑΕΔ είναι πολύ σημαντικότερο από το βοήθημα των 28 δισ ευρώ που έδωσε στους "κολλητούς" της τραπεζίτες,δημοσίευσα αυτή την ανάρτηση.Εξάλλου οι τραπεζίτες δεν ζήτησαν κανένα βοήθημα.Αντίθετα η κυβέρνηση τους εκκλιπαρούσε να το λάβουν.
Οι πυρόπληκτοι άνεργοι του ΟΑΕΔ εκλιπαρούν να λάβουν το βοήθημα και η αναλγησία των υπηρεσιών της κυβέρνησης τους το στερεί αδιάκριτα,με την στυγνή άρνηση της και με τις ηλήθιες "δικαιολογίες" που προβάλει.
Οπως έκανε και με το βοήθημα των πυροπλήκτων των 3000 ευρώ.
Τους το παρείχε απλόχερα τις πρώτες ημέρες,ενόψει εκλογών,και τους ξαναζήτησε εκ των υστέρων,όταν η κυβέρνηση "έκανε την δουλειά της".Παρακαλώ όλους τους bloggers να αναδημοσιεύσουν αυτή την ανάρτηση.