24 Απρ 2009

Δέντρο μεγάλωνε σε ανθρώπινο πνεύμονα


Ρώσοι χειρουργοί στα Ουράλια βρέθηκαν μπροστά στην μεγαλύτερη έκπληξη της καριέρας τους, όταν εντόπισαν ένα δεντράκι 5 εκατοστών να έχει κυριολεκτικά φυτρώσει στα πνευμόνια ενός 28χρονου Ρώσου. Οι γιατροί που μελέτησαν το σπάνιο αυτό περιστατικό, εικάζουν ότι το δέντρο φύτρωσε εκεί όταν ο νεαρός άνδρας εισέπνευσε έναν σπόρο.

Ο 28χρονος Αρτυόμ Σιντορκίν, από την πόλη Ιζέβσκ, βρέθηκε αρχικά στο χειρουργείο λόγω υποψίας καρκίνου, καθώς παραπονέθηκε για αφόρητους πόνους στο στήθος, έντονο βήχα και αιμόπτυση. Οι ακτινογραφίες του όμως, δεν έδειξαν ότι υπάρχει όγκος, αλλά ένα ξένο σώμα δίπλα στον πνεύμονα του.

"Όταν αρχίσαμε να κόβουμε με το νυστέρι γύρω από τον όγκο, βρήκαμε ένα ξένο αντικείμενο. Μετά ανακαλύψαμε ένα ζωντανό κλαδί ελάτης! Ήταν μεγάλη έκπληξη!" τονίζει ο χειρουργός που αρχικά νόμιζε ότι είχε παραισθήσεις.

Γιατροί που ήταν παρόντες στο χειρουργείο, έμειναν εμβρόντητοι όταν είδαν ...πράσινες βελόνες! "Το κλαδί ήταν πράσινο, σαν να το είχαμε μόλις κόψει από το δάσος!" λέει ο Σεργκέι Σουκάνοφ, γιατρός στο νοσοκομείο εκεί.

Θεωρούν ωστόσο ότι ο 28χρονος εισέπνευσε τον σπόρο, ο οποίος εγκαταστάθηκε στον πνεύμονα και φύτρωσε εκεί.

Το κομμάτι του πνεύμονα που αφαιρέθηκε μαζί με το μικρό έλατο φυλάχθηκε σε ειδικό διάλυμα για να μελετηθεί καθώς παρόμοιο φαινόμενο δεν έχει εμφανιστεί ξανά παγκοσμίως...

Πηγή: ΝΕΤ