13 Απρ 2009

Ο Ερντογάν έστειλε σήμερα...αεροπορικώς το πασχαλιάτικο πεσκέσι στον κουμπάρο του...

Ειναι εθιμο αυτό.Την Πασχαλιά οι κουμπάροι ανταλάσσουν πεσκέσια.
Και οι Τούρκοι σε αυτά τα έθιμα είναι πολύ τυπικοί.
Παλιά τα πήγαιναν με τα πόδια η με τα γαιδούρια.Και πολλές φορές λόγω απόστασης έφθαναν και μετά το Πάσχα.
Σήμερα η τεχνολογία ¨σκίζει".
Ετσι ο Ερντογάν ετοίμασε ένα καλάθι με αρνί τουρκίας,αυγά,μπακλαβάδες κλπ και το έστειλε στον Ελληνα κουμπάρο του με Φάντομ για να φθάσουν γρήγορα.Αλλά για να μην κάνουν τον κόπο να έρθουν στην Αθήνα τα άφησαν στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.

Δείτε αυτό:

Σε νέα προκλητική ενέργεια στο Αιγαίο με πτήση τεσσάρων μαχητικών μόλις 400 μέτρα πάνω από το Αγαθονήσι προχώρησε η Αγκυρα, την ώρα που ο Κ.Καραμανλής επισκεπτόταν το ναύσταθμο της Σαλαμίνας για να συγχαρεί τους ναύτες της φρεγάτας «Ψαρά» που επέστρεψε από αποστολή κατά της πειρατείας στη Σομαλία.

Τέσσερα τουρκικά μαχητικά πέταξαν μόλις 400 μέτρα πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι. Ακολούθησαν αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά, τα οποία αναχαίτισαν τα τουρκικά Phantom στο κεντρικό Αιγαίο.

Ανάλογη πρόκληση είχε σημειωθεί και κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο Αγαθονήσι στις αρχές Ιανουαρίου.

Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας με νέα πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αγαθονήσι, και αυτή τη φορά πολύ χαμηλά από το έδαφος.


13/4/2009
Πηγή: www.in.gr