11 Απρ 2009

Mαιευτήρας κατηγορείται ότι έκανε καισαρική τομή ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο μαιευτήρας ο οποίος φέρεται ότι εργαζόταν μεθυσμένος στο νοσοκομείο της Κορίνθου. Ο γιατρός κατηγορείται ότι προχώρησε σε καισαρική τομή ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της μητέρας και του παιδιού. Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Ιωάννης Ευθυμιάδης αμέσως μετά την καταγγελία διέταξε και τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο μαιευτήρας ετέθη σε «αναστολή καθηκόντων». Για την ίδια υπόθεση συνεδρίασε άμεσα και το ιατρικό συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος, τα μέλη του οποίου συνέταξαν ένα πόρισμα, το οποίο πρόκειται να συμπεριληφθεί στην ΕΔΕ.

Την καταγγελία έκανε ο σύζυγος της νεαρής γυναίκας, η οποία εισήχθη επειγόντως στο νοσοκομείο την περασμένη Κυριακή καθώς είχε ξεκινήσει ο φυσιολογικός τοκετός. Οπως επισημαίνει ο σύζυγος της γυναίκας, από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στο νοσοκομείο ο γιατρός τούς μύριζε αλκοόλ. Ωστόσο δεν έδωσαν σημασία αφού δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι είναι ποτέ δυνατόν ένας γιατρός σε υπηρεσία να είναι μεθυσμένος.

Οπως διηγείται ο ίδιος, η σύζυγός του οδηγήθηκε αμέσως στην αίθουσα τοκετού, καθώς είχαν σπάσει τα νερά της. Ο μαιευτήρας όμως, παρ΄ ότι είχε ξεκινήσει η διαδικασία του φυσιολογικού τοκετού, αποφάσισε, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ότι έπρεπε να προχωρήσει σε καισαρική τομή. Και ενώ κάποια στιγμή ο μαιευτήρας βγήκε από την αίθουσα και τους είπε ότι όλα πήγαν καλά, οι συγγενείς της γυναίκας παρατήρησαν μια κινητικότητα έξω από την αίθουσα τοκετού και αναρωτήθηκαν μήπως κάτι έχει πάει στραβά. Σε λίγο κατέφθασαν στην αίθουσα κι άλλοι γιατροί και τότε άρχισαν να τους ζώνουν τα φίδια.

Τελικά, όπως καταγγέλλει ο σύζυγος, υπήρξε πρόβλημα με το παιδί, καθώς η ολική νάρκωση για την καισαρική τομή έγινε ενώ είχε ήδη αρχίσει η φυσιολογική διαδικασία του τοκετού, με συνέπεια κάποια ποσότητα του φαρμάκου να περάσει και στο βρέφος. Σήμερα η μητέρα είναι καλά στην υγεία της και έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο της Κορίνθου, το νεογέννητο όμως διακομίστηκε στο Κρατικό της Νίκαιας όπου και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών.