1 Μαΐ 2009

Κοριτσάκι δύο ετών με δείκτη ευφυίας 156


Eνα κοριτσάκι από το Χάμπσαϊρ της Βρετανίας, ηλικίας μόλις 2 ετών, με τον εντυπωσιακό δείκτη ευφυΐας (Ι.Q.) 156, γίνεται το νεαρότερο μέλος της βρετανικής Mensa, της διεθνούς οργάνωσης που έχει ως κριτήριο εισαγωγής την επίτευξη στα τεστ ευφυΐας αποτελεσμάτων ανώτερων από το 98% του πληθυσμού.

Η μικρή Ελίζ Ταν Ρόμπερτς που ζει στο βόρειο Λονδίνο, διαθέτει μια εξαιρετική ευφυΐα. Μπορεί να απαριθμήσει 35 πρωτεύουσες, να συλλαβίσει το όνομά της και γνωρίζει το αλφάβητο, γράφει ο βρετανικός Τύπος. Μπορεί επίσης να διαβάσει τις λέξεις "μαμά" και "μπαμπάς" και να ξεχωρίσει τα τρία είδη τριγώνων.

"Είναι ένα παιδί πραγματικά ξεχωριστό", σχολίασε ο γενικός διευθυντής της Mensa, Τζον Στίβενέιτζ.

Η παιδοψυχολόγος Τζόαν Φρίμαν χρησιμοποίησε ένα ειδικό τεστ για να μετρήσει την ευφυΐα της μικρής Ελίζ και ανακάλυψε ότι συγκαταλέγεται μεταξύ του 0,2% των εξυπνότερων παιδιών αυτής της ηλικίας, στη Βρετανία.

Η μητέρα της Ελίζ, η Λουίζ, περιέγραψε στην εφημερίδα Daily Mirror πώς παρατήρησε την μοναδικότητα της κόρης, από τη στιγμή που γεννήθηκε. Η μικρή είπε την πρώτη της λέξη σε ηλικία πέντε μηνών και περπάτησε σε ηλικία οκτώμισι μηνών. "Λέει πράγματα που ένας Θεός ξέρει από πού προέρχονται. Πολύ απλά, τρελαίνεται να μαθαίνει... Δεν σταματά", λέει η μητέρα της μικρής.