12 Μαΐ 2009

Μιλβίνα Ντίν: Η τελευταία εν ζωή, επιζήσασα από το ναυάγιο του Τιτανικού


Η μοναδική επιζήσασα του ναυαγίου του θρυλικού υπερωκεανίου "Τιτανικός", τον Απρίλιο του 1912, η Μιλβίνα Ντιν, θα ζήσει το υπόλοιπο του βίου της χωρίς καμία απολύτως οικονομική έγνοια, επειδή οι "σταρ" του Χόλυγουντ Κέιτ Γουΐνσλετ και Λεονάρντο ντι Κάπριο της κατέβαλαν από κοινού μεγάλο χρηματικό ποσό, ικανό να καλύψει τις ανάγκες περίθαλψής της στη Βρετανία, όπου ζει.

Η Μιλβίνα Ντιν, που έχει συστήσει και ένα ομώνυμο Ίδρυμα, "αποδέχθηκε την προσφορά" των δύο ηθοποιών, ανακοινώθηκε στο Λονδίνο.

Όμως, μία προσφορά στην κυρία Ντιν έκανε και ο παραγωγός του "Τιτανικού" του 1997 και των 11 Βραβείων Όσκαρ, ο Ντέϊβιντ Κάμερον, και έτσι η συνολική προσφορά προς την τυχερή επιβάτιδα "άγγιξε" τις 22 χιλιάδες στερλίνες.

Η Μιλβίνα Ντιν, 97 ετών σήμερα, κατάγεται από το Νιού Φόρεστ που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Χαμσάϊρ. Ο δήμος της παρέχει άλλες περίπου τρεις χιλιάδες στερλίνες κάθε μήνα, για να την συνδράμει να ζει με αξιοπρέπεια στη "δύση" του βίου της.

"Τους ευχαριστώ όλους για τη γενναιοδωρία, που μου δείχνουν", δήλωσε στα βρετανικά ΜΜΕ συγκινημένη η μοναδική σήμερα επιζήσασα του θρυλικού "Τιτανικού".

Ήταν μωρό, μόλις δύο μηνών, όταν την τύλιξαν σε μια κουβέρτα και την κατέβασαν από το πλοίο. Η Μιλβίνα μαζί με τη μητέρα της και τον αδελφό της σώθηκαν από το ναυάγιο, όταν ο κατάφερε κατάφερε να τους βάλει σε μία από τις λιγοστές λέμβους του τεράστιου πλοίου.

Τους συνέλεξε το πλοίο "ΚΑΡΠΑΘΙΑ" και τους μετέφερε στη Νέα Υόρκη. Αργότερα επέστρεψαν στο Σάουθαμπτον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ