15 Μαΐ 2009

Φορο-τροχονόμοι για ακριβά Ι.Χ.

Φορο-μπλόκα στα ακριβά Ι.Χ. στήνει το υπουργείο Οικονομικών. Μεικτά συνεργεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), της Τροχαίας και των Τελωνείων θα σταματούν πολυτελή Ι.Χ. και θα προχωρούν σε «εφ΄ όλης της ύλης» φορολογικούς, τελωνειακούς και άλλους ελέγχους.

Oι έλεγχοι, που θα γίνονται σε δρόμους, πάρκινγκ νυχτερινών κέντρων και εμπορικά κέντρα, θα αρχίζουν από την επιβεβαίωση της πληρωμής τελών κυκλοφορίας και θα φθάνουν ακόμη και στο πόθεν έσχες του ιδιοκτήτη του Ι.Χ! Οι έλεγχοι θα γίνονται επί τόπου με ειδικούς φορητούς υπολογιστές οι οποίοι μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας θα είναι άμεσα διασυνδεδεμένοι με τα αρχεία οχημάτων των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών καθώς και με το δίκτυο taxis όπου είναι «φορτωμένα» όλα τα δεδομένα των φορολογουμένων (εισοδήματα κ.λπ.).

Οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει σε πιλοτική βάση και το αποτελέσματα, όπως τονίζουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά, αφού έχουν εντοπισθεί Ι.Χ. που ανήκουν σε εταιρείες-σφραγίδες, πολυτελή Ι.Χ. που οδηγούνται από φορολογουμένους με ελάχιστα δηλωθέντα εισοδήματα, καθώς και αυτοκίνητα που δεν έχουν δηλωθεί κατά την απόκτησή τους, για την αποφυγή του πόθεν έσχες.

Πηγή:ΤΑ ΝΕΑ