13 Οκτ 2009

"Αποσύρονται" οι κρατικές λιμουζίνες, στροφή στα μικρά & υβριδικά

Το κεφάλαιο «κρατικά αυτοκίνητα» θα ανοίξουν σήμερα στην προγραμματισμένη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Γ. Ραγκούσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόλος των κρατικών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν τα γαλάζια στελέχη ξεπερνούσε τις 20.000. Τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος στη συζήτηση των δύο ανδρών είναι η περικοπή του στόλου των κρατικών αυτοκινήτων αλλά και η αλλαγή του στόλου με αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, φιλικά προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών θα συζητήσουν ακόμα και το θέμα της χρήσης των κρατικών αυτοκινήτων, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιούνται μόνο για υπηρεσιακούς λόγους και όχι για προσωπικές μετακινήσεις των δικαιούχων.

Θέλοντας να δώσει το στίγμα της νέας διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να μειώσει δραστικά τον αριθμό των αυτοκινήτων, να βάλει συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη χρήση τους, έτσι ώστε οι κρατικοί λειτουργοί να μην προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με τις μετακινήσεις τους, και να αυξήσει τον αριθμό των υβριδικών αυτοκινήτων, δίνοντας ακόμα ένα δείγμα γραφής σχετικά με τις πολιτικές που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον.