22 Οκτ 2009

Μοίραζε λεφτά στην εκλογική του περιφέρεια ο Μαρκόπουλος

Σε μια περίοδο που το έλλειμμα εκτοξευόταν στο 7%, τα κρατικά ταμεία ήταν άδεια από τη μηδενική αύξηση στα έσοδα και ο τουρισμός αντιμετώπιζε κρίση, ο υπουργός Τουρισμού Χρήστος Μαρκόπουλος μοίραζε αφειδώς επιχορηγήσεις στην εκλογική του περιφέρεια την Εύβοια.

Μόνο μέσα σε ένα τρίμηνο (Μάρτιος - Ιούνιος) διέθεσε το ποσόν των 267.270 ευρώ σε τοπικούς συλλόγους και έδινε επιχορηγήσεις για διάφορες δραστηριότητες, οι οποίες περισσότερο αποκαλύπτουν μια σκοπιμότητα ανάπτυξης πελατειακών σχέσεων, παρά την προβολή του τουρισμού.

Στον κατάλογο μεταξύ άλλων εμφανίζεται ο «Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Εύβοιας», ο οποίος εισέπραξε το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 20.000 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ), ο «Δασικός Συνεταιρισμός Φύλλων - η Επανάσταση του 1821 στην Εύβοια» (επίσης 20.000 ευρώ) κ.λπ. Οι επιχορήσεις συνεχίστηκαν και μετά, για παράδειγμα στις 14 Αυγούστου χορήγησε στο «Ποδοσφαιρικό Σωματείο ΠΑΟ Πολιτικών» 5.000 ευρώ.

Ρωτήσαμε τον κ. Χρήστου Μαρκόπουλου, αν έχει δώσει αντίστοιχα ποσά σε συλλόγους άλλων νομών και ποιους. «Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων, των υποχρεώσεων και της αποστολής τους, δηλαδή την προβολή όλων των μορφών τουρισμού της χώρας, έχει επιχορηγήσει δράσεις σε όλη την επικράτεια που ανέρχονται στο ποσό των περίπου 4.000.000 ευρώ», απάντησε το γραφείο του. «Ειδικότερα επιχορηγούνται δράσεις και ενέργειες για την προβολή του λαογραφικού τουρισμού, θρησκευτικού, παραδοσιακού, πολιτιστικού, συνεδριακού, αγροτουρισμού, αθλητικού, γαστρονομικού, θαλάσσιου κ.λπ.». Η ουσία είναι όμως ότι στο ποσόν των 4 εκατομμυρίων συμπεριλαμβάνονται μεγάλα προγράμματα προβολής, ενώ ταυτόχρονα δεν γίνεται καμία αναφορά σε άλλους νομούς, γιατί προφανώς προνομιακή μεταχείριση είχε μόνο η Εύβοια.