27 Οκτ 2009

Απόσυρση: Η Εφορία δεν πληρώνει

Η καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλών προς τους δικαιούχους ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων έχει «φρενάρει» τελείως την αγορά ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Αρχικά έχουμε την κατηγορία των επαγγελματιών για τους οποίους το όχημά τους αποτελεί εργαλείο για την δουλειά τους και από την στιγμή που το απέσυραν δεν μπορούν να δουλέψουν με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί δραστικά ή εντελώς τα έσοδά τους. Οσοι βέβαια από αυτούς έχουν λάβει και τραπεζικό δανεισμό νιώθουν τη θηλιά των τραπεζών να σφίγγει ακόμη περισσότερο.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι ιδιώτες κάτοχοι παλαιών αυτοκινήτων οι οποίοι χωρίζονται σε δύο υποκατηγορίες. Η πρώτη αφορά εκείνους οι οποίοι απέσυραν το παλιό τους ΙΧ και δεν έχουν σκοπό να το αντικαταστήσουν και υπολόγιζαν πως με τα χρήματα της απόσυρσης θα εξοφλούσαν κάποιες άλλες οφειλές που έχουν.

Η δεύτερη αφορά εκείνους οι οποίοι απέσυραν το αυτοκίνητό τους και περίμεναν, εντός 11 ημερών όπως ορίζει και η Κοινή Υπουργική Απόφαση, να εισπράξουν τα χρήματά τους ώστε να προβούν στην αντικατάστασή του με κάποιο καινούριο ή μεταχειρισμένο. Όμως η συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών έχει μείνει χωρίς αυτοκίνητο εδώ και αρκετό καιρό και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην «Η» οι υπάλληλοι από τις εφορίες θα πρέπει να ξαναπεράσουν σε τουλάχιστον 10 ημέρες!