6 Φεβ 2009

Αναστάτωση στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης λόγω ενός... μοσχαριού


Ένα μοσχάρι που ήταν σε τούνελ κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Αγγείες στην περιοχή του Δομοκού, στο ενδιάμεσο της διαδρομής Λιανοκλάδι - Δομοκού, διέκοψε τη σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ επιβατική αμαξοστοιχία που κινούνταν με κατεύθυνση από Λιανοκλάδι προς τη Λάρισα ακινητοποιήθηκε στην άκρη ενός μικρού τούνελ όταν έπεσε πάνω σε ένα μοσχάρι το οποίο βρίσκονταν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΟΣΕ ο μηχανοδηγός το είδε σε πολύ μικρή απόσταση με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ακινητοποιήσει την αμαξοστοιχία.

Έτσι το τρένο έπεσε πάνω στο ζώο. Όμως η αμαξοστοιχία ήταν δύσκολο να ξεκινήσει στη συνέχεια αφού το νεκρό πλέον ζώο έχει δημιουργήσει προβλήματα και έχει ακινητοποιήσει το τρένο.

Συνεργείο του ΟΣΕ έσπευσε στην περιοχή για να εκτιμήσει τις ζημιές, αλλά εκφράζει την αισιοδοξία ότι θα αποκατασταθεί γρήγορα η συγκοινωνία.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται λεωφορεία για να παραλάβουν τους επιβάτες αν οι τεχνικοί κρίνουν ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθούν.