12 Φεβ 2009

Ιθαγενείς στη βραζιλία δολοφόνησαν και έφαγαν νεαρό φοιτητή με ειδικές ανάγκες


Η αστυνομία διεξάγει έρευνα στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου σε βάρος τριών αυτοχθόνων που φέρονται να δολοφόνησαν και να έφαγαν εσωτερικά όργανα ενός φοιτητή 21 ετών, ατόμου με ειδικές ανάγκες, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι ιθαγενείς, μέλη της φυλής Κολίνα, που ζει κοντά στην μεθόριο με το Περού, κατηγορούνται για την --σπάνια-- υπόθεση φόνου και κανιβαλισμού του νεαρού Ουσέλιου Αλβες δε Καρβάλιου, φοιτητή στην πόλη Ενβίρα στην Αμαζονία.

"Το πτώμα είχε τεμαχιστεί και κατόπιν είχε ανοιχτεί με πάνω από 100 τομές, εκτιμάμε ότι έφαγαν τα σωθικά του", δήλωσε ο Ουσμίλδου Φερέιρα ντα Σίλβα, υπαξιωματικός της αστυνομίας. Οι τρεις ύποπτοι φέρονται να καυχήθηκαν ότι έφαγαν την καρδιά και τον πνεύμονα του θύματος σε συγγενείς τους σε έναν καταυλισμό που ονομάζεται Αλδέια δου Κακάου, πρόσθεσε ο Φερέιρα. Η αστυνομία ανέκρινε έναν ύποπτο αλλά δεν έκανε συλλήψεις. Τα μέλη της φυλής Κουλίνα ουδέποτε ασκούσαν ή ενέκριναν τον κανιβαλισμό.

Η αστυνομία υποψιάζεται ότι οι δράστες ήταν μεθυσμένοι ή υπό την επήρεια ναρκωτικών. "Ο αλκοολισμός είναι διαδεδομένος μεταξύ των φυλών των Ινδιάνων σε ολόκληρη την περιοχή", δήλωσε ο επιθεωρητής Πάμπλου Σόουζα από το Μανάους. "Αλλά αυτό δεν είναι καθόλου συνηθισμένο περιστατικό. Πρόκειται για μεμονωμένη υπόθεση δολοφονίας".

Στη Βραζιλία επιβιώνουν περίπου 1 εκατ. αυτόχθονες, η γη των οποίων αποτελεί το 12% της --τεράστιας-- έκτασής της. Αν και πολλοί ζουν σε μεγάλους καταυλισμούς στα τροπικά δάση, πολλοί έχουν συνωθηθεί σε καταυλισμούς τύπου γκέτο στην πολιτεία Μάτου Γκρόσου δου Σουλ, η οποία γειτνιάζει με τη Βολιβία και την Παραγουάη.

Πηγή: ΑΠΕ 12/02/09