23 Φεβ 2009

FACEBOOK: «Βασίλη βγες έξω, η κοινωνία σ' έχει ανάγκη»


«Βασίλη Παλαιοκώστα πρέπει να αποδράσεις ξανά» έγραφαν πριν από αρκετούς μήνες στο ομώνυμο γκρουπ στο Facebook, οι φίλοι-υποστηρικτές του «Ρομπέν των Φυλακών».

Μετά και τη χθεσινή του απόδραση, το γκρουπ κατακλύστηκε από σχόλια και νέα μέλη. Εγραφαν πως «πλέον το γκρουπ εκπλήρωσε τον στόχο του» ενώ εκατοντάδες ήταν τα νέα μέλη που προστέθηκαν χθες το απόγευμα στο γκρουπ. «Βγες γρήγορα έξω, οι τράπεζες μας ρημάξανε» του γράφουν.

Μόλις μία ώρα μετά την απόδραση, σε κάθε ανανέωση της ιστοσελίδας του γκρουπ, ολοένα και περισσότεροι «φίλοι» εγγράφονταν. Μέσα σε περίπου 40 λεπτά, τα περίπου 3.500 μέλη του γκρουπ είχαν φτάσει στα 3.821. Κάθε φορά που ο αριθμός των μελών ανέβαινε, καινούργια σχόλια γράφονταν στον τοίχο της σελίδας. Στη συντριπτική τους πλειονότητα τα σχόλια που αναρτούνταν ήταν υπέρ της απόδρασης αλλά και του Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος σε αρκετές αναρτήσεις χαρακτηρίζεται «ήρωας».

«Χαρά, ικανοποίηση, ανταμοιβή ... τι να πω ... βλέπουμε ότι μια κοινωνία έχει ανάγκη από τέτοιους ήρωες ... και η μισή Ελλάδα, μην πω παραπάνω, χαμογελάει ... άλλοι δυνατά, άλλοι στα κλεφτά», λένε αλλού. «Ο θρύλος είναι ζωντανός! Free Βασίλης Παλαιοκώστας ... στηρίζουμε - αγαπάμε Βασίλη Παλαιοκώστα». Ορισμένοι γράφουν ακόμα και τους λόγους για τους οποίους τον υποστηρίζουν. «Προτιμώ τον λαϊκό κλέφτη Παλαιοκώστα από τον κάθε κλέφτη υπουργό... με προφίλ χιλίων καρδιναλίων». Τα πρώτα συνθήματα γράφτηκαν: «Βασίλη γερά, ρήμαξε τις τράπεζες ξανά!» και «Παλαιοκώστα ζούμε στο Χόλιγουντ να σε δούμε».

Ο «Βασίλης πέταξε ψηλά» γράφουν και εύχονται «αέρα στα πανιά» του. Οι λέξεις «ήρωας, θρύλος, γίγαντας, θεός, παλικάρι, σεβασμός» απαντούν σε πολλές διαφορετικές αναρτήσεις. Ωστόσο δεν λείπουν ορισμένες αρνητικές κριτικές επειδή δεν πρωτοτύπησε στον τρόπο απόδρασής του. «Αν και περίμενα κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά ... αυτό με το ελικόπτερο πάλιωσε τώρα, δεν έχει πλάκα» ή «απογοήτευση για τους fans του Παλαιοκώστα το σημερινό! Απέδρασε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο». Μέχρι χθες το απόγευμα, τα μέλη στο γκρουπ του Facebook «Βασίλη Παλαιοκώστα πρέπει να αποδράσεις ξανά» (Greek Prison Break) είχαν φτάσει τα 3.846.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/02/2009