20 Φεβ 2009

Μεθυσμένος Βρετανός στρατιώτης «έβγαλε βόλτα» δύο άρματα μάχης στη Γερμανία


Ένας νεαρός Βρετανός στρατιώτης έκανε βόλτα όχι με ένα, αλλά με δύο άρματα μάχης, τα οποία πήρε από το στρατόπεδό του στη βόρειο Γερμανία νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Ο 18χρονος στρατιώτης, ο οποίος ήταν μεθυσμένος, πήρε ένα τανκ Scimitar και βγήκε με αυτό από το στρατόπεδο, κοντά στο Χόνε της Γερμανίας. Κατάφερε όμως να κάνει μόλις 500 μέτρα καθώς βγήκε από το δρόμο και το άρμα ακινητοποιήθηκε.

Απτόητος, ο νεαρός επέστρεψε με τα πόδια στη βάση του, πήρε ένα άλλο άρμα και κατευθύνθηκε προς την πόλη Μπέργκεν, ενώ τον κυνηγούσαν Βρετανοί στρατονόμοι που τον είχαν εντοπίσει. Όταν προσπάθησαν να του κλείσουν το δρόμο, έχασε τον έλεγχο του άρματος και το έριξε σε μια οξιά.

Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του νεαρού ήταν διπλάσιο από το επιτρεπόμενο όριο. «Δεν ξέρω εάν ήταν έμπειρος οδηγός άρματος, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να έχει εμπειρία στα 18 του», είπε ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών.

Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα για το συμβάν. «Αυτοί που δεν είναι αντάξιοι των υψηλών στάνταρς του στρατού, αντιμετωπίζονται ανάλογα» σημείωσε το υπουργείο σε ανακοίνωσή τους.