18 Φεβ 2009

Ρεκόρ αιτήσεων για την "καλύτερη δουλειά"

Τουλάχιστον 18.000 άνθρωποι από 200 χώρες έχουν μέχρι στιγμής κάνει αίτηση για "την καλύτερη δουλειά στον κόσμο" με την ελπίδα να πληρώνονται για να περιπλανώνται ασκόπως στις παραλίες ενός παραδεισένιου νησιού στην Αυστραλία.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του "φύλακα" του τροπικού νησιού Χάμιλτον στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ως την Κυριακή στην ιστοσελίδα www.islandreefjob.com, σύμφωνα με την κυβέρνηση της πολιτείας της Κουινσλάνδης, στη βορειοανατολική Αυστραλία.

"Έχουμε πραγματικά εκπλαγεί από τα μέσα που χρησιμοποιούν οι υποψήφιοι για να προσελκύσουν την προσοχή στις υποψηφιότητές τους", δήλωσε η εκπρόσωπος του Γραφείου Τουρισμού της Κουινσλάνδης Νικόλ ΜακΝότον.

"Οι υποψήφιοι (...) ανέβασαν ιστοσελίδες στο ίντερνετ αφιερωμένες στις υποψηφιότητές τους", πρόσθεσε.

Οι υποψήφιοι πρέπει να στείλουν ένα βίντεο στα αγγλικά διάρκειας ενός λεπτού στο οποίο να εξηγούν γιατί διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση αυτή.

Εκτός από μισθό 150.000 δολαρίων Αυστραλίας (105.000 δολάρια ΗΠΑ) για έξι μήνες, αυτός ή αυτή που θα επιλεγεί για τη θέση θα πάρει επίσης δωρεάν το αεροπορικό εισιτήριο για να μεταβεί από τη χώρα του/της στο παραδεισένιο νησί.

Βασικά καθήκοντα του φύλακα, που θα πρέπει να είναι ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών, είναι να ...λιάζεται, να κάνει βόλτες στις πεντακαθαρές αμμουδιές, να καταδύεται στα κρυστάλλινα νερά, να κάνει βαρκάδες και κυρίως να τροφοδοτεί κάθε εβδομάδα ένα μπλογκ με φωτογραφίες και βίντεο.

Ο ιδανικός "φύλακας", ο οποίος θα μένει σε πολυτελή βίλα με πισίνα και γήπεδο του γκολφ, θα πρέπει να είναι καλός κολυμβητής, "εξαιρετικά κοινωνικός" και να μπορεί να γράφει και να διαβάζει στα αγγλικά.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εκστρατείας που αποσκοπεί στην προστασία της τουριστικής βιομηχανίας της Κουινσλάνδης στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Η πρώτη επιλογή 50 υποψηφίων θα ανακοινωθεί στις 2 Μαρτίου. Στη συνέχεια 11 υποψήφιοι θα περάσουν στον τελικό και θα μεταβούν από τις 3 Μαΐου στο νησί για να δώσουν συνεντεύξεις για τη δουλειά. Ο/Η τυχερός/ή που θα επιλεγεί θα το μάθει στις 6 Μαΐου, καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τουρισμού της Κουινσλάνδης.