18 Ιουλ 2008

Χαστούκι για μια πιστωτική κάρτα.

Από την εφημεριδα ΠΡΩΤΗ της Ηλείας 17-7-2008:

Στο Κατάκολο μια ηληκιωμένη Γαλλίδα τουρίστρια,αντέδρασε όχι με το "σαβουάρ βιβρ",απέναντι σε πωλήτρια καταστήματος,όταν το αυτόματο σύστημα πιστωτικών καρτών,απέρριψε το ποσό της αγοράς που ήθελε να κάνει.

Η τουρίστρια προφανώς δεν γνώριζε ότι είχε εξαντλήσει το όριο της κάρτας της και χαστούκισε την πωλήτρια,όταν αυτή της είπε ότι δεν μπορεί να γίνει η συναλλάγή για τον λόγο αυτό.

Με εντολή του Εισαγγελέα και μετά από μήνυση που της υποβλήθηκε από την πωλήτρια,η Γαλλίδα κρατείται στο Λιμεναρχείο Κατακόλου για την διενέργεια προανάκρισης,στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Σαφώς το κρουαζιερόπλοιο ανεχώρησε χωρίς την συγκεκριμένη επιβάτιδα,η οποία θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.

ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑ:

Μια γιαγιά από την Γαλλία που προσπαθεί να ευχαριστηθεί το υπόλοιπο της ζωή της,κάνοντας κρουαζιέρα,και λόγω των γεροντικών ασθενειών του εγκεφάλου,"γεροντική άνοια",ξέχασε ότι είχε εξαντλήσει το υπόλοιπο της πιστωτικής της κάρτας.Η γιαγιά τσαντίστηκε και χαστούκισε την πωλήτρια.Κανείς όμως δεν μπορεί να μας πεί με βεβαιότητα την στιχομυθία μεταξύ της γιαγιάς και της πωλήτριας,ώστε να αναγκασθεί η γιαγιά να χαστουκίσει την πωλήτρια.Εγώ όμως την φαντάζομαι:
Αφού δεν μπορούσε να βγάλει χρήματα η γιαγιά από την πιστωτική της κάρτα,η συναλλαγή που έγινε με το κατάστημα ακυρώνεται.Επομένως η πωλήτρια θα πρέπει να ασχοληθεί πλέον με την επιστροφή των αγορασθέντων αγαθών από την γιαγιά και όχι με τους άλλους πελάτες που ψώνιζαν και θα τους εχανε,αφού θα εφευγε το κρουαρεζόπλοιο.Την "επιαναν τα νεύρα".
Στην διαδικασία της ακύρωσης της συναλλαγής και με τα νεύρα "τσατάλια" της πωλήτριας,της πέταξε στα Γαλλικά με ευγένεια κάποια άλλη "Γαλλική" λέξη.από αυτές που συνηθίζουμε εμείς οι Ελληνες.Π.Χ "Αντε να χαθείς κωλόγρια".Η γιαγιά το άκουσε,νευρίασε και χαστούκισε την πωλήτρια για την αυθάδεια της.
Η πωλήτρια,που δεν της έφθανε αυτό που έπαθε με την επιστροφή,να τρώει και χαστούκι από την γιαγιά,οργίασε από νεύρα.Τόσα νεύρα, που μπλέχθηκαν Εισαγγελείς και Λιμεναρχεία για να τιμωρήσουν την "κακή γιαγιά" σε τέτοιο βαθμό που έχασε ακόμη και το κρουζερόπλοιο.
Η Γαλλίδα γιαγιά,πρέπει να μάθει ότι στην Ελλάδα,"τις κακές γιαγιάδες" τις συλαμβάνουμε και τις τιμωρούμε για τα αποτρόπαια εγκλήματα τους, να ξεχνούν το υπόλοιπο των πιστωτικών τους καρτών,λόγω γεροντικής άνοιας και να χαστουκίζουν μια πωλήτρια.