18 Ιουλ 2008

Αποκλειστικό: Η αλληλογραφία Γκρουέφσκι-Καραμανλή για το όνομα

Έχουμε στα χέρια μας τη απόρρητη αλληλογραφία του Σκοπιανού Πρωθυπουργού Γκρούεφσκι με τον Έλληνα ομόλογό του, την οποία παραθέτουμε ασχολίαστη:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΥΡΙΟ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,

Στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων στον ΟΗΕ για το όνομα του κράτους μας, υπό την διαμεσολάβηση του κυρίου Νίμιτς, θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τις θέσεις της Μεγάλης μου χώρας.

Και αρχίζω από το θέμα της καταγωγής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ο αρχαίος αυτός πρόγονός μας, γιος του πανάρχαιου κομιτατζή Φιλίππωφ και της κομιτατζήδαινας Ολυμπίεβα, γεννήθηκε δυο βήματα από δω που σας γράφω, σε μια ήσυχη γειτονιά των ενδόξων ιστορικών Σκοπίων.

Δηλαδή Σκοπιανός από μάνα κι από κύρη.

Ήταν δε ένα παιδί-θαύμα, καθώς όπως μαρτυρεί ο Σκοπιανός ιστορικός Ηρόδοβιτς, γεννήθηκε μιλώντας απταίστως τη Σλαβική γλώσσα.

Σε νεαρή ηλικία ανέλαβε την διαπαιδαγώγησή του ο φιλόσοφος Αριστοτέλοβιτς.

Όταν Μέγας Αλέξανδρος ενηλικιώθηκε και ήθελε να πάει κάπου διακοπές, ζήτησε από τον εν λόγω επιφανή Σλάβο διανοούμενο να του μάθει μια ξένη γλώσσα και εκείνος του πρότεινε τα ελληνικά. Τα μιλούσαν στη διπλανή μας απολίτιστη τριτοκοσμική χώρα «Ελλάδα».

Όμως, κατά παράδοξο τρόπο, ενώ είχε την εξυπνάδα που διακρίνει όλους εμάς τους Μακεδόνες, τα ελληνικά γράμματα δεν τα έπαιρνε. Κι’ έτσι τα έμαθε τσάτρα-πάτρα. Ίσα-ίσα να συνεννοείται με τον στρατηγό του Παρμενιονιέφσκι.

Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι η αγάπη του Μεγάλου, για την ιδιαίτερη πατρίδα του, ήταν παροιμιώδης.

Κατά την υπερδεκαετή εκστρατεία-εκδρομή του, έφθασε μέχρι τα βάθη της Ασίας. Άλλα, δεν άντεξε άλλο. Ένα πρωί, βηματίζοντας νευρικά μεταξύ Βακτριανής και Γεδρωσίας, αποφάσισε να επιστρέψει στα αγαπημένα του Σκόπια και όχι στην Ελλάδα, όπου κατοικούσαν τότε οι γνωστοί βάρβαροι ονόματι… Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης.

Εξοχότατε,

Επειδή δεν θα ήθελα να σας κουράσω με γνωστά σε όλους ιστορικά γεγονότα, σπεύδω να σας αναφέρω, όσο μπορώ πιο επιγραμματικά, τα αιτήματά μας, με δεδομένη τη διάθεση τη κραταιάς πατρίδας μου για πολιτική καλής γειτονίας, υπό το φως και του νέου μεταψυχροπολεμικού νομικού πολιτισμού επί των διεθνών σχέσεων. Συγκεκριμένα:

-Ζητούμε να αναγνωρισθεί η Μακεδονική πλειονότητα στην Ελλάδα και, βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας, εμείς θα σεβασθούμε τα μειονοτικά σας δικαιώματα στη χώρα σας.

-Ζητούμε να δοθεί καθεστώς αυτονομίας στις μειονότητες που διαβιούν στην επικράτειά σας, δηλαδή, στους Κιρκάσιους, στους Γκαγκαούζους, στους Τσερκέζους, στους Γιουρούκηδες, στους Ζεϊμπέκηδες, στους Τσέτηδες, στους Βόσνιους καθώς και στην ομοφυλοφιλική κοινότητα.

-Ζητούμε να παγιωθούν με διμερή συμφωνία τα σύνορά μας στη γραμμή Ακρόπολη- Λυκαβηττός- Υμηττός.

-Ζητούμε να πάψουν οι ελληνόφωνοι και οι πάσης φύσεως ελληνίζοντας να μονοπωλούν τα δικαιώματα επί του Μακεδονικού χαλβά.

-Ζητούμε να μας καταβληθούν τα δικαιώματα από την ΑΕΠΙ για το τραγούδι «Κυρ Αλέκο-κυρ Αλέκο με το πράσινο γιλέκο», καθώς, όπως αναφέρει ο μεγάλος Σκοπιανός ποιητής Όμηρώφ, γράφτηκε για τον Μέγα Αλέξανδρο, του οποίου- σας το αποκαλύπτω τώρα- έχουμε κατοχυρώσει το brand name.

Ως αντάλλαγμα για τα παραπάνω μίνιμουμ αιτήματά μας δεσμευόμαστε:

1ον Να μην εισβάλουμε στην Ελλάδα, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο θα συμφωνηθεί από κοινού, κατόπιν διαπραγματεύσεων.

2ον. Αν είσαστε καλά παιδιά, θα σας χορηγήσουμε οικονομική βοήθεια.

3ον Θα μπορείτε να κάνετε χρήση του ονόματος «Ελλαδιστάν», χωρίς τα παράγωγά του.

Αλλιώς, θα αναγκαστούμε να σας επιβάλουμε εμπάργκο.

Με εκτίμηση

Νίκολα Γκρουέφσκι

Πρωθυπουργός των (Μεγάλων) Σκοπίων,

μακρινός ξάδελφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου,

απ’ την πλευρά της γιαγιάς μου.

Λιτή, αλλά με πρωτοφανή σκληρότητα η απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού:

«Θα τα πω όλα στον Πρόεδρο Μπους και θα δεις τι θα σας κάνει!».


Πηγή: zougla.gr