7 Νοε 2009

Στροφή Παπανδρέου (180 μοιρών) στον διάλογο με την Τουρκία

Η απάντηση στην «επιστολή» Ερντογάν ήρθε από τη Βιέννη δια του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, κ. Δρούτσα.
«Εμείς, την άμεση επαφή δεν την αποφεύγουμε, είναι δική μας πρωτοβουλία, την επιζητούμε, πάντα με τη σωστή προετοιμασία, πάντα με τη σωστή και απαραίτητη σοβαρότητα»,είπε.
Κάλεσε τον Ερντογάν δηλαδή, να έλθη στην Αθήνα με «σωστή προετοιμασία», και πάντα με τη «σωστή και απαραίτητη σοβαρότητα».

Η επίσκεψη Παπανδρέου στην Άγκυρα είχε «σωστή προετοιμασία», και τη «σωστή και απαραίτητη σοβαρότητα»;

«Η Ελλάδα είναι πάντα ανοικτή και ψάχνει την ειλικρινή συνεργασία, ανοικτές κουβέντες. Γνωρίζουμε ποια είναι τα προβλήματα, γνωρίζει η Τουρκία ποια είναι τα θέματα στα οποία πρέπει να συμβάλει να βρεθούνε λύσεις, όπως είναι η επίλυση του Κυπριακού, όπως είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα», ανέφερε o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
Επομένως η «καταγραφή» των αξιώσεων Ερντογάν, δεν προσέφερε κάτι καινούργιο, ενώ η Αθήνα επιμένει στο Κυπριακό και την « καλή γειτονία».

«Η Ελλάδα, στηρίζει τις ενταξιακές προσπάθειες της Τουρκίας, αλλά επιμένει με πολύ σαφή τρόπο στην υλοποίηση όλων των προϋποθέσεων και υποχρεώσεων, που έχει αναλάβει η Τουρκία απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη της καθώς υπάρχει και η ημερομηνία-ορόσημο του Ευρωπαικού Συμβουλίου το Δεκέμβριο, όπου η Τουρκία θα αξιολογηθεί για τα πεπραγμένα της έως τώρα», τόνισε από τη Βιέννη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
Επανέρχεται δηλαδή δημοσίως η θέση "πλήρης συμμόρφωση αλλιώς ΒΕΤΟ".
Επομένως γιατί πήγε στην Κωνσταντινούπολη, ο «αμερικανός» πρωθυπουργός, (μας);
Ποιο ηταν το νόημα και η ουσία της «πρωτοβουλίας»;
Η μεσολάβηση ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Χριστόφια θα συνεχισθεί;
Σπ.Χ