9 Νοε 2009

Τους σέρβιραν ρύζι με… σκουλήκια!

Στα πρόθυρα της εξέγερσης έφτασαν οι κρατούμενοι των φυλακών Σταυρακίου στα Ιωάννινα, όταν διαπίστωσαν ότι το συσσίτιο που τους δόθηκε αποτελούνταν από ρύζι γαρνιρισμένο με… σκουλήκια!

Οι κρατούμενοι έγιναν δικαιολογημένα έξω φρενών όταν είδαν να… κινείται μέσα στα πιάτα το μεσημεριανό τους γεύμα! Όπως κατήγγειλαν, από τις 250 μερίδες που είχαν παρασκευαστεί στα μαγειρεία των φυλακών από συγκρατουμένους τους για το γεύμα του Σαββάτου, τουλάχιστον οι 130 ήταν γεμάτες με σκουλήκια καθώς το χρονικό όριο κατανάλωσης του ρυζιού είχε παρέλθει με αποτέλεσμα να χαλάσει.

Έτσι, αρνήθηκαν την σίτιση και απειλούσαν να μην επιστρέψουν στα κελιά τους. Το περιστατικό ήρθε να προστεθεί στις άθλιες συνθήκες κράτησης που επικρατούν στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα εξ αιτίας του υπερβολικού αριθμού κρατουμένων, για τις οποίες είχαν ξεσηκωθεί πριν από λίγες ημέρες.

Μετά από αρκετές ώρες έντονης διαμαρτυρίας, η κατάσταση εκτονώθηκε. Όμως, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την καλύτερη διαβίωσή τους, οι κρατούμενοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους.