25 Νοε 2009

Κατάσχεση μισθών λόγω χρεών νοσοκομείου

Ακόμη και τη μισθοδοσία των εργαζομένων...δέσμευσε προμηθεύτρια εταιρεία των δημόσιων νοσοκομείων λόγω των ανεξόφλητων τιμολογίων τους προς αυτή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, η Εθνική Τράπεζα «προχώρησε στην κατάσχεση των μισθών υπαλλήλων του νοσοκομείου λόγω της κατάσχεσης από εταιρεία προμήθειας υλικού εις βάρος του νοσοκομείου». Οι γιατροί στο Λαϊκό ζητούν από την τράπεζα την άμεση άρση της κατάσχεσης και την καταβολή των μισθών όλων των εργαζομένων.

Από τη πλευρά της η Εθνική Τράπεζα διευκρίνισε ότι «με βάση δικαστική απόφαση (Διαταγή Πληρωμής του δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) φαρμακευτική εταιρεία επέβαλε κατά του Λαϊκού Νοσοκομείου κατάσχεση για ποσό 2.487.554,29 ευρώ στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας».

Και εξηγεί: «Η συντηρητική κατάσχεση, σύμφωνα με το νόμο και ανεξάρτητα από τη θέληση της Εθνικής Τράπεζας, έχει ως συνέπεια τη δέσμευση κάθε ποσού που τυχόν έχει το νοσοκομείο στην τράπεζα μέχρι του ύψους της κατάσχεσης».

Καταλήγοντας η τράπεζα υπογραμμίσει ότι «το όλο θέμα είναι διαφορά μεταξύ της φαρμακευτικής εταιρείας και του νοσοκομείου, το οποίο αυτό και μόνο μπορεί να προβεί σε όλα τα νόμιμα μέσα για την αποδέσμευση του ποσού». Παρ' όλα αυτά, η Εθνική Τράπεζα «θα πράξει ότι της επιτρέπεται για την αποδέσμευση του λογαριασμού και τη διάθεση του ποσού».