8 Νοε 2009

Σερβία: Έκλεψε λουκάνικα για να γίνει ... υπουργός

dikastirioΣτο περιφερειακό δικαστήριο του Νόβισαντ, εκδικάστηκε πρόσφατα μία υπόθεση η οποία, αν και ασήμαντη, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Ένας, άνεργος μηχανικός, καταδικάστηκε σε τρίμηνη φυλάκιση, διότι προσπάθησε να κλέψει από σούπερ- μάρκετ τρία λουκάνικα και μία κονσέρβα. Πρόκειται για τον Ζόραν Λεπόγιεβιτς, ο οποίος στις 7 Νοεμβρίου του 2007 επισκέφτηκε δύο μεγάλα σούπερ-μάρκετ, στην πόλη Νόβισαντ, όπου διέμενε και από το ένα, προσπάθησε να κλέψει μία κονσέρβα και από το άλλο, τρία λουκάνικα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι και στις δύο απόπειρες, αφού έσπασε τη βιτρίνα του ψυγείου των αλλαντικών, αφαίρεσε τα "κλοπιμαία" και περίμενε να έρθει η αστυνομία, για να τον συλλάβει. Η εξήγηση που έδωσε στο δικαστήριο για τη στάση του αυτή άφησε άφωνους τους δικαστές: "Έκλεψα γιατί ήθελα να γίνω υπουργός και κατάλαβα ότι μόνο μ' ένα τέτοιο βιογραφικό μπορεί κάποιος να αναρριχηθεί στην εξουσία". Συνεχίζοντας την απολογία του, ο Ζόραν Λεπόγιεβιτς ανέφερε ότι, αφού κατάλαβε πως οι πανεπιστημιακές σπουδές και το πτυχίο μηχανικού που είχε δεν τον βοήθησαν να κάνει κάτι στη ζωή του, άρχισε να σκέφτεται άλλους τρόπους.

"Έσπαγα το κεφάλι μου πολλές εβδομάδες, προσπαθώντας να βρω το κλειδί της επιτυχίας. Κατάλαβα ότι μόνο αν προκαλέσω την προσοχή θα πετύχω και θα μπορέσω να φτάσω, να γίνω, ακόμη και υπουργός, πρωθυπουργός ή πρόεδρος της χώρας", εξήγησε στο δικαστήριο ο Ζόραν Λεπόγιεβιτς.

Στην ερώτηση του δικαστή πώς κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό, απάντησε ότι τον βοήθησε το βιβλίο "Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών", που διάβασε. Το δικαστήριο καταδίκασε τον Λεπόγιεβιτς σε τρίμηνη φυλάκιση μόνο για το αδίκημα της φθοράς ξένης περιουσίας και όχι για κλοπή. Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων "Μπέτα", ο Ζόραν Λεπόγιεβιτς ποτέ στο παρελθόν δεν είχε παρανομήσει, ούτε ποτέ έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ