10 Νοε 2009

Oσοι απέσυραν Ι.Χ. στις 2 Νοεμβρίου θα αποζημιωθούν

ΛYΣH στην αδικία δόθηκε χθες από το Yπουργείο Οικονομικών, για περισσότερους από 4.000 ιδιοκτήτες, που ενώ έδωσαν τα αυτοκίνητά τους για απόσυρση, δεν θα εισέπρατταν τα χρήματά τους, εξαιτίας της λάθος ημερομηνίας στο ΦΕΚ που καταργούσε την απόσυρση μία ημέρα νωρίτερα από τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου οι κάτοχοι των αυτοκινήτων για τα οποία εκδόθηκε βεβαίωση παραλαβής από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας ή τα σημεία συλλογής οχημάτων την προηγούμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου θα αποζημιωθούν κανονικά.

Oπως ανακοινώθηκε το ζήτημα αυτό θα διευκρινίζεται ρητά με τον νόμο που θα κυρώνει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και ο οποίος θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Χθες εξάλλου υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζεται η διαδικασία καταβολής των ενισχύσεων για την απόσυρση. Μετά την υπογραφή της και από τους συναρμόδιους υπουργούς και τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα αρχίσει άμεσα η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων σε όσους έκαναν απόσυρση των αυτοκινήτων τους έως και τις 2 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη ρύθμιση Σουφλιά τα οικονομικά κίνητρα κλιμακώνονται ανάλογα με την κατηγορία και τον κυβισμό του οχήματος που αποσύρεται και συγκεκριμένα, 500 ευρώ αντιστοιχούν στα αυτοκίνητα έως 900 κ.εκ., 1.000 ευρώ για τις κατηγορίες μεταξύ 901 και 1.400 κ.εκ., 1.500 ευρώ για αυτοκίνητα κυβισμού 1.401 έως 2.000 κ.εκ., 1.800 ευρώ έως και 2.400 κ.εκ., ενώ στα 2.200 ευρώ προσδιορίζεται το όφελος για όσους αποσύρουν αυτοκίνητα με κυβισμό άνω των 2.400 κυβικών εκατοστών.