8 Νοε 2009

Υπερωρίες και στις διακοπές τους


Οι μετακλητοί υπάλληλοι-συνεργάτες των βουλευτών, λαμβάνουν μηνιαίως ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ως υπερωριακή απασχόληση, το οποίο είναι σταθερό και κυμαίνεται κατά περίπτωση από 750 έως και 1.000 ευρώ. Το ποσό αυτό μάλιστα καταβάλλεται και τους δώδεκα μήνες του χρόνου και ως εκ τούτου οι μετακλητοί υπάλληλοι πληρώνονται για υπερωρίες ακόμα κι όταν για παράδειγμα τον Αύγουστο η Βουλή είναι για τρεις εβδομάδες κλειστή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου αρκετά ήταν τα νέα πρόσωπα που πέρασαν το... κατώφλι του Κοινοβουλίου. Δεν αναφερόμαστε στους νεοεκλεγέντες βουλευτές, αλλά σε μόνιμους υπαλλήλους της Βουλής που έχουν συγγενικές σχέσεις με βουλευτές της προηγούμενης Βουλής και προσλήφθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους από το σπίτι, δι΄ αλληλογραφίας, όπως λέγεται με χιούμορ από συναδέλφους τους, παίρνοντας ωστόσο κανονικά, ακόμα και χρήματα για υπερωριακή εργασία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νούμερο αυτών των «υπαλλήλων πολυτελείας» είναι διψήφιο. Ένα ακόμα παράδειγμα του τρόπου λειτουργίας των «εκλεκτών» υπαλλήλων της Βουλής, οι οποίοι λειτουργούν σε βάρος εκατοντάδων συναδέλφων τους που «χτυπούν» δεκάωρα και δωδεκάωρα στο Κοινοβούλιο, είναι η περίπτωση ενός προϊσταμένου (!) υπηρεσίας, ο οποίος είχε να... πατήσει για χρόνια στη Βουλή, ενώ κάθε μήνα «έπεφτε» κανονικά στον λογαριασμό του ο μισθός και φυσικά οι σχετικές υπερωρίες.