17 Νοε 2009

Μπαράζ ηλεκτρονικών διασταυρώσεων σε φορολογούμενους. Ποιοι είναι οι 8 στόχοι

Μπαράζ ηλεκτρονικών διασταυρώσεων στα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν φέτος στις φορολογικές δηλώσεις τους πάνω από 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι ετοιμάζει η εφορία. Στο στόχαστρο βρίσκονται και χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν εντοπιστεί να μην αποδίδουν στο δημόσιο το ΦΠΑ.

Το «πράσινο φως» για τη διενέργεια εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων άναψε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος επισκέφθηκε τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η Γ.Γ.Π.Σ. θα μετατραπεί σε Κέντρο Δεδομένων, που θα διενεργεί ουσιαστικές και αποτελεσματικές διασταυρώσεις.

«Στην ΓΓΠΣ υπάρχει θησαυρός πληροφοριών ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί» υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών σε ένα σύστημα που σήμερα είναι άδικο, καθώς όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν ότι συνέχεια «πληρώνουν οι ίδιοι» ενώ τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου δεν δαπανώνται σωστά.


Έτσι σε ηλεκτρονικό κλοιό θα βρεθούν:

Περισσότερα...