3 Νοε 2009

Σκέψεις και για επιστράτευση στο Λιμάνι.Και καλά θα κάνει!!!

Η προκήρυξη της νέας απεργίας των λιμενεργατών προκάλεσε έντονο προβληματισμό στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου «βλέπουν» τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι διεθνείς σχέσεις της χώρας και να υποστεί ζημιά η αγορά εν όψει της εορταστικής περιόδου. Η κυβέρνηση, αν και κρατά χαμηλούς τόνους, μελετά το ενδεχόμενο να σκληρύνει τη στάση της, προχωρώντας στην πολιτική επιστράτευση των απεργών!

Για τον λόγο αυτό πέρασαν χθες το βράδυ την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης και η υπουργός Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη.

Την ίδια ώρα κλήθηκαν οι υπουργοί Αμυνας Ευ. Βενιζέλος και Εργασίας Α. Λοβέρδος, καθώς υπάρχει ανοιχτό και άλλο μέτωπο, αυτό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.


Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στην κυβερνητική σύσκεψη η υπουργός Οικονομίας, η 48ωρη απεργία είναι προειδοποιητική και ως εκ τούτου διατύπωσε την εκτίμηση ότι είναι πιθανό να γίνεται για την τιμή των όπλων. Η Λ. Κατσέλη επεσήμανε ακόμη την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ζητεί ενημέρωση για το αν η σύμβαση με την Cosco είναι συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο.

Ερωτηθείσα αν θα συναντηθεί με τους λιμενεργάτες, η Λ. Κατσέλη την ώρα που αποχωρούσε από το πρωθυπουργικό γραφείο, αρκέστηκε να πει ότι «το μπαλάκι είναι σε αυτούς»!

Αλλα κυβερνητικά στελέχη, όμως, προτάσσουν την ανάγκη να διαφυλαχθούν οι σχέσεις με τους Κινέζους, οι οποίοι βάζουν τον Πειραιά ψηλά στον χάρτη των εμπορικών λιμανιών της Μεσογείου. Σημειώνουν ακόμη ότι η επαναδιαπραγμάτευση δεν μπορεί να σημαίνει επιστροφή στην οικονομική πολιτική του 1980.

ΕΘΝΟΣ.

(Ο τίτλος δικός μου).