9 Νοε 2009

Ντέρμπυ Μπακογιάννη - Σαμαρά σε νέες δημοσκοπησεις

Ντέρμπι μεταξύ Μπακογιάννη - Σαμαρά φαίνετα ότι θα εξελιχθεί κατά την ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου στην Νέα Δημοκρατία., σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009. Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις 3-4 Νοεμβρίου από την εταιρεία Marc για λογαριασμό της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, διαπιστώνεται ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος, καθώς η απόσταση που χωρίζει την Ντόρα Μπακογιάννη από τον Αντώνη Σαμαρά είναι μόλις 1,5%.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «ποιον επιθυμείτε για αρχηγό της ΝΔ» -μεταξύ όσων θα συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου- τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Ντόρα Μπακογιάννη 40,9%, Αντώνης Σαμαράς 39,4%, Παναγιώτης Ψωμιάδης 12,5%, ενώ το 7,1% των ψηφοφόρων δηλώνει αναποφάσιστο ή δεν απαντά, ενώ στο δεύτερο γύρο την κ. Μπακογιάννη προτιμά το 48,5% και τον Αντώνη Σαμαρά το 46,4%.

Η αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου φαίνεται να ωφελεί πρωτίστως τον Αντώνη Σαμαρά και δευτερευόντως την Ντόρα Μπακογιάννη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδια εταιρείας ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να κερδίζει περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες, η Ντόρα Μπακογιάννη 7,4% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 2,1%.

Στην άλλη δημοσκόπηση της ALCO σε όσους θα συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", η Ντόρα Μπακογιάννη λαμβάνει το 40,5%, ο Αντώνης Σαμαράς το 39,7% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 13,1%, ενώ στον δεύτερο γύρο ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει το 47,3% και η Ντόρα Μπακογιάννη το 44,7%.