9 Νοε 2009

Πουλούσαν μεταθέσεις σε φαντάρους

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού, έπειτα από καταγγελία ενδιαφερομένου, εντοπίστηκε κύκλωμα που υποσχόταν μεταθέσεις φαντάρων στην Αθήνα. Μέχρι χθες το βράδυ είχε εντοπιστεί ένας από τους δράστες, ο οποίος ζητούσε από 200 μέχρι και 400 ευρώ για κάθε μετάθεση. Λέγεται ότι πρόκειται για έναν έφεδρο αξιωματικό που είχε πρόσβαση σε λίστες στρατευμένων, επικοινωνούσε με φαντάρους, έταζε μεταθέσεις και ζητούσε να κατατεθούν σε λογαριασμό τα χρήματα. Εχουν χρησιμοποιηθεί διάφορα ονόματα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες, κάποια από τα οποία είναι πραγματικά και κάποια ψεύτικα.

Ανώτεροι αξιωματικοί του επιτελείου υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και άλλοι στο κύκλωμα και σύντομα θα υπάρξουν σχετικά στοιχεία. Σήμερα αναμένεται να υπάρξει εντολή να ανοίξει ο λογαριασμός στον οποίο τουλάχιστον 10 ενδιαφερόμενοι έχουν καταθέσει το ποσό που τους ζητήθηκε.

Επειδή τα τελευταία χρόνια πολλά έχουν ακουστεί για πληρωμένες μεταθέσεις, μάλιστα υπήρξαν και μεταθέσεις αξιωματικών από συγκεκριμένα γραφεία χωρίς όμως να έχει αποδειχθεί τίποτα, ο αρχηγός του επιτελείου, αφού διέταξε ΕΔΕ για το θέμα, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου να εξετάσει το θέμα ευρύτερα.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητηθούν τις επόμενες ημέρες στοιχεία για τις μεταθέσεις, ποιοι τις χειρίζονται και ποιοι έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Τα στοιχεία θα δοθούν στον εισαγγελέα, ο οποίος θα εξετάσει και ανώνυμες καταγγελίες που κατά καιρούς έχουν γίνει στο επιτελείο. Αξιωματικοί του ΓΕΣ έλεγαν ότι είναι μια ευκαιρία ώστε όλοι όσοι έχουν πέσει θύματα είτε τώρα είτε στο παρελθόν να το καταγγείλουν έστω και ανώνυμα για να εξαρθρωθεί εντελώς το κύκλωμα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ