4 Νοε 2009

Κύριε Παπανδρέου.Δυστυχώς δεν μπορείς....

Κύριε Παπανδρέου,
Στις προεκλογικές ομιλίες σου,έταζες λαγούς με πετραχίλια στον λαό.
Σε πίστεψαν και σε τίμησαν με όλη τους την καρδιά και σε ανακήρυξαν πρωθυπουργό με διαφορά πάνω από 10,50%.
Σε πίστεψαν γιατί στα μπαλκόνια μιλούσες αόριστα ενώ τώρα που είδες την πραγματικότητα συγκεκρινοποιείς την αδυναμία σου να επιτεύξεις αυτά που έταζες.
Σήμερα αποδεικνύεται η μεγάλη διαφορά μεταξύ προεκλογικών λόγων και πραγμάτωσης τους.

1.Στο προεκλογικό μπαλκόνι,δυσανασχατούσες για την χαμηλή σύνταξη των αγροτών και έλεγες ότι θα την πας στα 550 ευρώ.Οι συνταξιούχοι πίστεψαν ότι στο πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών που υποσχέθηκες θα ήταν άμεση και η γενναία αύξηση των χαμηλών συντάξεων ώστε άμεσα να φθάσει τα 550 ευρώ.
Αντίθετα τους έδωσες 30 ευρώ αύξηση τον μήνα (ένα ελληνικό καφέ την ημέρα) και σε κάποια στιγμή θα φθάσει τα 550 ευρώ.Αν υπολογίσουμε ότι κάθε χρόνο θα δίνεις 30 ευρώ αύξηση,το 2017 η κατώτερη αγροτική σύνταξη θα φθάσει τα 550 ευρώ.

2.Στο προεκλογικό μπαλκόνι μας μιλούσες για στήριξη του χαμηλού εισοδήματος.
Χθες ανακοίνωσες το επίδομα αλληλεγγύης που είναι γεμάτο με αδικίες.
Να σου αναφέρω μερικά παραδείγματα για να δεις πόσο άδικο είναι?

α.Ενας άγαμος μισθωτός που δουλεύει όλο τον χρόνο με μερική απασχόληση 2 ώρες την ημέρα δεν θεωρείται άνεργος και επομένως δεν δικαιούται το επίδομα.Αντίθετα ένας εποχιακός υπάλληλος που εργάζεται εξι μήνες με πλήρη απασχόληση και τους άλλους εξι μήνες παίρνει 450 ευρώ επίδομα ανεργίας,θεωρείται άνεργος και παίρνει το επίδομα.
Ο ένας έχει εισόδημα όλο τον χρόνο 3000 ευρώ και ο άλλος με το επίδομα ανεργίας πάνω από 10.000 ευρώ.Αυτός με τα 3000 ευρώ δεν παίρνει τίποτε ενώ ο άλλος παίρνει το επίδομα κανονικά.

β.Οι χαμηλοσυντιαξιούχοι του ΟΓΑ θα λάβουν 300 ευρώ,ενώ οι άλλοι συνταξιούχοι που παίρνουν ΕΚΑΣ θα πάρυν και το ΕΚΑΣ και 300 ευρώ ενώ οι άλλοι που η σύνταξη τους είναι από 500-700 ευρώ θα παρουν 400 ευρώ.

γ.Αποκλείεις τους ελεύθερους επαγγελματίες,έστω και αν έχουν πέντε παιδιά.
Δηλαδή κ.Παπανδρέου,ένας ψιλικατζής της γειτονειάς με σύζυγο και τρία παιδιά που κρατάει ένα ψιλικατζίδικο για να επιβιώσει και το εισόδημα του δεν ξεπερνά τις 12000 ευρώ,αυτός η σύζυγός του και τα παιδιά του είναι παιδιά κατώτερου θεού?
Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα,αλλά δεν θα σας τα αναφέρω,γιατί απλά δεν σας ενδιαφέρουν.Εσάς σας ενδιαφέρει μόνο η πράσινη ανάπτυξη και τα πράσινα άλογα.
Τον λαό τον ενδιαφέρει το απλό ψωμάκι και όχι το μπαντεσπάνι κ.Παπανδρεόυ.
Και εσείς και οι υπουργοί σας κ.Παπανδρέου,δεν έχετε φάει ποτέ απλό ψωμάκι και ελιές που τρώει ο φτωχός Ελληνας.Δεν μπορείτε να καταλάβετε.
Για αυτό και πιαστήκατε αδιάβαστοι.
Αλλο το μπαλκόνι και άλλη η πραγματικότητα.
Αλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας.