8 Νοε 2009

«Η Κούνεβα είναι σύμβολο»


Ο κ.Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε και παρέμβαση προκειμένου να προχωρήσει εκ νέου η έρευνα στην υπόθεση που προκάλεσε ουκ ολίγες εντάσεις στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο, ενώ αποτελεί και ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα του εξωκοινοβουλευτικού χώρου κατά της λειτουργίας του κράτους και της Δικαιοσύνης.

Οπως ανέφερε, θα αναλάβει προσωπικά την υπόθεση Κούνεβα, καθώς «είναι ένα σύμβολο. Δεν έχουμε αντιληφθεί τον αντίκτυπο, που είχε και διεθνώς».

«Η επίθεση προκάλεσε εργατικό ατύχημα»

Εξάλλου, την Κυριακή παραδόθηκαν από τον Ανδρ.Λοβέρδο και τον Θωμ.Στάμου το παραχωρητήριο και τα κλειδιά της οικίας που αποδόθηκαν στη μητέρα της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι «πέρα από την παράδοση της συγκεκριμένης οικίας στην κα Κούνεβα ... σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και τον ΟΕΚ αντιληφθήκαμε, ότι όλη αυτή η πράξη χρειάζεται μία νομοθετική ρύθμιση για να διεκπεραιωθεί και να μην βασανίζει τους ανθρώπους μετά. ... Συνεννοηθήκαμε με τον κ. Παπακωνσταντίνου ώστε στο σχέδιο νόμου για το επίδομα αλληλεγγύης να υπάρχει ρύθμιση, η οποία θα τακτοποιεί όλα τα ιδιοκτησιακά θέματα για να μην έχει πρόβλημα η κα Κούνεβα. Ταυτοχρόνως επιλύει ένα θέμα, να θεωρείται αυτό που έπαθε η κα Κούνεβα, αυτό που απευχόμαστε να πάθουν άλλοι και θα παλέψουμε να μην πάθει κανένας άλλος, εργατικό ατύχημα. Γιατί η γραφειοκρατία παίδευε την κα Κούνεβα και ως προς αυτό».