21 Μαρ 2009

Το καλλίτερο επάγγελμα: Συλλέκτης χαμομηλιού.



Το χαμομήλι που ευρίσκεται σε αφθονία στην ελληνική ύπαιθρο,εκτός από τις ευρέως γνωστές φαρμακευτικές του ιδιότητες,μπορεί να αποτελέσει και μια σημαντική πηγή εισοδήματος για όσους θέλουν να ασχοληθούν με την συλλογή του,ενόψει μάλλιστα και της ανεργίας που κτυπάει την πόρτα μας,λόγω της οικονομικής κρίσης.
Τα γράφω αυτά ορμώμενος από το γεγονός ότι σήμερα αγόρασα από τον Βερόπουλο ένα κουτάκι χαμομήλι των 20 γραμμαρίων στην τιμή του 1 ευρώ.Δηλαδή 50 ευρώ το κιλό η 17037,50 δρχ.
Σκέφθηκα λοιπόν ότι αν κάποιος ασχοληθεί συστηματικά ,τώρα την άνοιξη και το καλοκαίρι που τα χωράφια είναι γεμάτα με χαμομήλι μπορεί άνετα να μαζεψει και να αποξηράνει 500 κιλά.Αν υποθέσουμε ότι αφού το πουλάει ο Βερόπουλος 50 ευρώ το κιλό,ο παραγωγός θα το πουλήσει έτοιμο και αποξηραμένο 25 ευρώ το κιλό,άρα για τα 500 κιλά θα έχει ένα εισόδημα της τάξης των 12500 ευρώ η 4.259.375 δρχ για μια εργασία 6 μηνών η 1041,67 ευρώ μηνιαίως για όλο το χρόνο.
Οσο για πελατεία,άλλο τίποτε.Η Ελλάδα σιγά-σιγά μετατρέπεται σε χώρα γερόντων,λόγω της σημαντικής μείωσης των γεννήσεων.Ισως και η αυξημένη ζήτηση να έχει φθάσει την τιμή του χαμομηλιού το ίδιο με το αυγοτάραχο.Γιατί και 20 γραμμάρια αυγοτάραχο στοιχίζει 1 ευρώ.
Οπότε όσοι έχουν πρόβλημα με την ανεργία,ας μη πτοούνται.Να είναι καλά...το χαμομήλι.