Αποφασισμένος να χτυπήσει τη διαφθορά και την κακοδιοίκηση εμφανίζεται ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, παραπέμποντας στον εισαγγελέα 354 εφοριακούς και υπαλλήλους πολεοδομιών για μη υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες, όπως όφειλαν.

Επιπλέον, ο κ. Ρακιντζής (φωτό) θα ζητήσει την άρση του τραπεζικού απορρήτου για 30 υπαλλήλους, καθώς διαπιστώθηκε να κατέχουν αφύσικα μεγάλα εισοδήματα και ακίνητη περιουσία που δε δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους. Σύμφωνα με τον κ. Ρακιντζή, πρόκειται για υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα και ποινικά, όπως υπεξαιρέσεις, μη επιστροφή ΦΠΑ.

Πέραν των παραπάνω, στο στόχαστρο του γενικού επιθεωρητή έχουν μπει άλλοι 200 υπάλληλοι εφοριών και πολεοδομιών για τους οποίου υπάρχουν καταγγελίες για ατασθαλίες και πειθαρχικά παραπτώματα.

Σε όσους διαπιστωθεί ότι δεν έχουν υποβάλει πόθεν έσχες, ο κ. Ρακιντζής είπε ότι θα ασκήσει πειθαρχική δίωξη για την παράβαση του νόμου και του καθήκοντος, ενώ θα πραγματοποιηθεί ΕΔΕ και μπορεί να τιμωρηθούν μέχρι και με προσωρινή παύση.

Πηγή: ΣΚΑΙ